Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Зморшкувата картопля (молода) – простий рецепт з Канарських островів

Її можна подавати як гарнір або як самостійну страву з традиційними соусами на основі кінзи та гострого перцю
Зморшкувата картопля - рецепт іспанської кухні
Зморшкувата картопля - рецепт іспанської кухні

У нас до молодої картоплі додають мак, на Канарських островах її варять у великій кількості крупної морської солі. Там це одна з головних національних страв.

Коли картопля звариться, а вода випарується, на ній утворюється сольовий наліт та симпатичні зморшки.

Реклама

Бажано варити картоплю у великій каструлі, щоб вона помістилася в один шар. Коли вода закипить і почне шипіти, збільшіть вогонь і чекайте на випарювання вологи. Нижче є два рецепти соусу, вибирайте будь-який або готуйте два, ретельно перемішавши всі потрібні для цього інгредієнти.

Як радять на сайті www.thespruceeats.com, вибирайте дуже дрібну молоду картоплю з тонкою шкіркою.

Зморшкувата картопля

Зморшкувата картопля
Зморшкувата картопля

Реклама

Інгредієнти:

  • дрібна молода картопля – 1, 2 кг;
  • велика морська сіль – 5 ст. л., можна більше.

Для соусу мохо-рохо:

  • паприка мелена – 1 ст. л.;
  • часник – 2 зуб.;
  • червоний перець без насіння;
  • білий винний оцет – 1 ст. л.;
  • кумін (зіра) – половина ч. л.
  • оливкова олія – 50 мл або більше.

Для соусу мохо-філянтро:

Реклама
  • пучок кінзи;
  • часник – 2 зуб.;
  • зелений перчик чилі без насіння;
  • білий винний оцет – 1 ст. л.;
  • кумін (зіра) – кілька щіпок.
  • оливкова олія – 50 мл або більше.

Як приготувати:

  1. Картоплю ретельно вимити. Скласти у велику каструлю таналити води, щоб вона покривала її, додати сіль.
  2. Картоплю довести до кипіння та готувати на сильному вогні 20-25 хвилин. Коли буде готова, злити воду.
  3. Повернути каструлю на плиту, давши випаруватись волозі. За цей час картопля має стати зморшкуватою і утвориться соляний наліт. Кілька разів струсити каструлю з картоплею, подавати з соусами.

Раніше ми писали про узбецьку самсу, для її начинки потрібна картопля та фарш.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти