Запіканка з рисової каші на молоці – рецепт смачного сніданку

Спочатку рис відварюється у воді, потім треба злити її та додати молоко. За 10 хвилин основа для запіканки буде готова. Подавати її можна зі сметаною
Запіканка з рисом
Запіканка з рисом

Рис у запіканках – справа смачна та часта на наших кухнях. Ми розповідали, якою цікавою виходить рисово-сирна з яблуками.

Для цієї знадобляться родзинки. Звісно, якщо любите їх, то беріть більше. Автор рецепта – iamcookru – пропонує приготувати обсипку, змішавши трохи вершкового масла із сухарями.

Реклама

Прикрасити нею запіканку потрібно за кілька хвилин до кінця приготування.

Рисова запіканка на молоці

Рисова запіканка на молоці
Рисова запіканка на молоці

Інгредієнти:

Реклама
  • рис круглозерний – 200 г;
  • молоко – 150 г;
  • вода – 500 мл;
  • масло вершкове – 20 г;
  • цукор – 40 г;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • родзинки – 50 г;
  • сіль – 2 г.

Якщо любите сирні запіканки, варто спробувати приготувати італійську мільячо. Для неї потрібні апельсини.

Як приготувати:

  1. Рис промити, відварити 20 хвилин, злити воду. Додати гаряче молоко, цукор та сіль. Варити близько 10 хвилин.
  2. Рисову кашу остудити, з'єднати з яйцем, родзинками та вершковим маслом. Перемішати.
  3. Викласти у форму для випічки, змащену вершковим маслом і присипану панірувальними сухарями. Зверху змастити сумішшю з яйця та сметани.
  4. Випікати 15-20 хвилин в духовці, розігрітій до 220 градусів.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти