Цим рецептом поділився Даррен МакГрейд, колишній шеф-кухар Єлизавети ІІ. Розповідає, що королева ніколи не відмовлялася від цього торта та охоче ним ласувала після полуденного чаю.
У насиченого шоколадного десерту прекрасна хрустка текстура. Усе завдяки класичному англійському печиву Rich tea cookies. Воно цілком відповідає за смаком нашій "Марії". Жодних прикрас рецепт не передбачає. Хіба що можна взяти окремо шоколад і натерти його зверху.
З цим тортом легко впораються навіть ті, хто не мав справи з будь-якою шоколадною випічкою. Подавати його можна з різними напоями на основі кави і шоколаду або до чаю.
Шоколадний торт Віндзорів – рецепт
Інгредієнти:
- 1/2 ч. л. вершкового масла, для змащування форми;
- 220 г печива "Марія"
- 115 г вершкового масла;
- 115 г цукру;
- 115 г темного шоколаду;
- 1 яйце.
Для ганаша:
- 220 г темного шоколаду.
Як приготувати:
- Злегка змастіть маслом кільце і покладіть на тацю з пергаментним папером. Розламайте кожне печиво на шматочки розміром з мигдаль вручну і відкладіть.
- У великій мисці розітріть масло кімнатної температури і цукор, поки суміш не стане світліше.
- Розтопіть 115 г темного шоколаду і додайте до масляної суміші, постійно помішуючи. Додайте яйце і ретельно перемішайте.
- Змішайте шматочки печива із шоколадною сумішшю і щільно викладіть у форму.
- Охолодіть торт у холодильнику не менше 3 годин.
- Тим часом розтопіть 220 г шоколаду на водяній бані. Зніміть кільце з торта і покладіть на тацю.
- Полийте торт шоколадом і розподіліть по поверхні силіконовою лопаткою.
- Ганаш має застигнути за кімнатної температури.
Читайте також:
- Улюблений десерт Кейт Міддлтон: королівський рецепт шоколадно-фінікового пудингу
- Королівські млинці з горіховим маслом на молоці: улюблений рецепт Єлизавети ІІ
- Бісквіт "Вікторія" – рецепт королівського десерту, якому понад 200 років
- Персиковий бісквіт з білим шоколадом – простий рецепт вишуканої випічки