Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Макарони по-флотськи – хто їх вигадав і рецепт з "Підручника кока" від 1982 року

Фарш правильно робити з відвареної яловичої шиї, варити яку потрібно в кістковому бульйоні. Можливо, авторство макаронів по-флотськи належить італійським кокам
Макарони з тушениною
Макарони з тушениною

В Італії, макаронній по-максимуму країні, є паста Папи Римського, її справжню можна спробувати в Римі. Рецепт дбайливо зберігається, і мало хто має право вносити до нього суттєві зміни.

У нас є скромні, але горді макарони по-флотськи. Їжа, яка виручала та виручатиме тисячі господинь. Це улюблена страва дитинства не одного покоління.

Реклама

Отже, де і як з'явилися макарони по-флотськи та як їх приготувати.

Для одеських моряків чи все-таки для італійських?

Існує версія, що вперше макарони по-флотськи або, швидше, їхній прообраз був створений наприкінці 18-го століття в Одесі.

Того часу французами було відкрито макаронну фабрику. Макарони були недоступні простим людям, а от моряки заробляли непогано.

Реклама

Тобто макаронні вироби могли собі дозволити. На одному з кораблів кок приготував їх з м'ясом.

Реалістичнішою є версія, що авторами рецепта були італійські коки.

Вони змішували відварені макарони із солониною, а не обсмаженим яловичим фаршем.

Реклама

А у Швейцарії до макаронів з фаршем подають яблучне пюре. Як приготувати цей смачний симбіоз – дивіться тут.

Макарони по-флотськи, рецепт від 1982 року

Макарони по-флотськи
Макарони по-флотськи

Згодом рецепт трохи трансформувався і був сформульований офіційно в "Підручнику кока" від 1982 року.

А пропонувалося готувати макарони по-флотськи так:

М'якоть яловичини, саме шийну частину, нарізати шматками. Відварити до готовності її треба було у кістковому бульйоні.

Готове м'ясо нарізалося на шматочки по 50-100 грамів, потім пропускалося через м'ясорубку.

Подрібнене м'ясо обсмажувалося на розігрітому жирі. Наприкінці смаження додавалася пасерована цибуля, сіль та мелений перець.

Потім треба було відварити макарони у підсоленій воді та промити гарячою кип'яченою водою.

Поєднати з фаршем, перемішати і злегка обсмажити на сковороді.

І останнє – смачніше, якщо ваші макарони будуть ребристими, з виїмками. Так вони краще триматимуть на собі фарш.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти