В Італії, макаронній по-максимуму країні, є паста Папи Римського, її справжню можна спробувати в Римі. Рецепт дбайливо зберігається, і мало хто має право вносити до нього суттєві зміни.
У нас є скромні, але горді макарони по-флотськи. Їжа, яка виручала та виручатиме тисячі господинь. Це улюблена страва дитинства не одного покоління.
Отже, де і як з'явилися макарони по-флотськи та як їх приготувати.
Для одеських моряків чи все-таки для італійських?
Існує версія, що вперше макарони по-флотськи або, швидше, їхній прообраз був створений наприкінці 18-го століття в Одесі.
Того часу французами було відкрито макаронну фабрику. Макарони були недоступні простим людям, а от моряки заробляли непогано.
Тобто макаронні вироби могли собі дозволити. На одному з кораблів кок приготував їх з м'ясом.
Реалістичнішою є версія, що авторами рецепта були італійські коки.
Вони змішували відварені макарони із солониною, а не обсмаженим яловичим фаршем.
Макарони по-флотськи, рецепт від 1982 року
Згодом рецепт трохи трансформувався і був сформульований офіційно в "Підручнику кока" від 1982 року.
А пропонувалося готувати макарони по-флотськи так:
М'якоть яловичини, саме шийну частину, нарізати шматками. Відварити до готовності її треба було у кістковому бульйоні.
Готове м'ясо нарізалося на шматочки по 50-100 грамів, потім пропускалося через м'ясорубку.
Подрібнене м'ясо обсмажувалося на розігрітому жирі. Наприкінці смаження додавалася пасерована цибуля, сіль та мелений перець.
Потім треба було відварити макарони у підсоленій воді та промити гарячою кип'яченою водою.
Поєднати з фаршем, перемішати і злегка обсмажити на сковороді.
І останнє – смачніше, якщо ваші макарони будуть ребристими, з виїмками. Так вони краще триматимуть на собі фарш.