
Запечена вівсянка з яблуком, морквою і горіхами
Коли вівсянка запікається, неважливо з чим, вона набуває трохи хрусткої текстури. Для багатьох такий варіянт каші набагато смачніше за звичайну. Ця вівсянка від Вonappetit дивовижна за декількома пунктами: її виходить багато, а аромат, який дадуть яблука та морква, забути важко.
Запечена вівсянка з яблуком, морквою і горіхами
Інгредієнти (6-8 порцій):
- 200 г вершкового масла;
- 1 велике яйце;
- Цедра 1 апельсина;
- 100 г свіжого апельсинового соку;
- 200 г молока;
- По 1 ч. л. ванільного цукру, солі, розпушувача, меленої кориці;
- Половина ч. л. меленого імбиру;
- 350 г вівсяної крупи;
- 2 тертих яблуки;
- 1 терта морква;
- 50 г родзинок;
- Пекан або волоські горіхи – для подачі.
Як приготувати:

- Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть вершковим маслом форму для запікання.
- Збийте яйце. Цедру апельсина, апельсиновий сік, молоко, масло, ваніль, сіль, корицю та імбир змішайте та з'єднайте з яйцем.
- Додайте вівсянку, яблуко, моркву, родзинки, розпушувач і ще раз перемішайте. Викладіть у підготовлену форму та посипте горіхами.
- Запікайте, доки верх не стане золотавим, близько 40 хвилин. Дайте постояти 5 хвилин.