Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Груша пашот – рецепт бюджетного і дуже ароматного десерту

Груші потрібні найтвердіші, вони все одно в процесі стануть м'якими і ніжними. Рецепт вимагає аніс, але якщо ви не любите його, то можливі кориця, гвоздика та імбир
Груша пашот - рецепт
Груша пашот - рецепт

Якщо ви ніколи не звертали увагу на грушу, як на головну героїню вишуканих десертів, то дуже даремно. Ці фрукти мають прекрасний вигляд не тільки у випічці, а й цілком самодостатні автономно. Наприклад, ця груша пашот, що готується за принципом, аналогічним для приготування яєць. Тобто злегка проварюється в ароматному сиропі.

Фудблокерка Кетрін Брукс, яка й створила цей десерт, пропонує подавати його з морозивом або бісквітом.

Реклама

Груша пашот

Інгредієнти:

  • 6 груш;
  • ½ апельсина;
  • 1 ½ склянки коричневого цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • 2 зірочки анісу;
  • 1 ½ ч. л. ванільного екстракту;
  • 2 склянки води.

Як приготувати:

  1. Очистіть груші, залишивши стебла, та зріжте невеликий шматок з нижньої частини для їхньої стійкості.
  2. Половину апельсина очистіть від цедри і наріжте смужками. Сік процідіть.
  3. Вилийте сік у великій сотейник і додайте цедру зі спеціями, ваніллю і воду.
  4. Доведіть до кипіння і готуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
  5. Викладіть груші в каструлю і накрийте кришкою. Готуйте 25 хвилин, перевернувши їх приблизно в середині приготування. Викладіть на тарілку.
  6. Із сиропу заберіть спеції та цедру і готуйте ще 10 хвилин.
  7. Перед подачею полийте груші сиропом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти