Усе почалося з помилки, як це часто буває з видатними гастрономічними винаходами. Американець Вільям Лоуренс, у середині 19-го століття, дуже хотів приготувати Ньошатель. Це французький сир, який вимагає довгої витримки і дозрівання.
Але було припущено помилки – так світ отримав сир "Філадельфію". Він сподобався місцевим жителям, і Лоуренс налагодив масове його виробництво.
Чизкейки, суші та й просто на хліб – "Філадельфія" ніколи нічого не зіпсує. З інгредієнтів, наведених нижче, вийде трохи більше 400 г "Філадельфії". Якщо ви навчилися готувати рикоту вдома, то настав час і для американського вершкового сиру.
Сир "Філадельфія" – рецепт
Інгредієнти:
- Сметана (не менше 20%) – 400 г
- Грецький йогурт – 500 мл
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
Як приготувати:
- У глибокій мисці з'єднати йогурт, додати сметану жирністю не менше 20%, лимонний сік і сіль. Збити міксером не більше 1 хвилини.
- Друшляк розмістити над глибокою ємністю, вистелити трьома шарами марлі, на марлю – щільну тканину. Вилити через сито сметанно-йогуртову суміш.
- Накрити тарілкою і поставити вантаж. Прибрати в холодильник на 12 годин. Зняти вантаж, перекласти сир у ємність.
Читайте також:
- Гід по халумі – 4 поради з приготування жаростійкого сиру і рецепт
- 10 смачних страв із сиром
- Як їдять 10 видів сирів у 5 різних країнах
- Баскський чизкейк: у чому його особливість і секрет приготування