Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

З лавандою, корицею та медом – як приготувати ароматне какао

Як показує практика, найсмачніший напій виходить, коли є терте какао. У цих рецептах для багатьох несподівані інгредієнти вони зроблять какао максимально незвичайним
Рецепти какао
Рецепти какао / Фото: Колаж: Сьогодні

Какао – це більше осінньо-зимовий напій завдяки його унікальним здібностям зігрівати та забезпечувати гарний настрій.

Якщо ви вже готуєте зігрівальні напої на основі кави та шоколаду, то це какао обов'язково опиниться серед улюблених.

Реклама

Для какао з лавандою за рецептом tanya_krassula потрібна кулінарна спеція, а для какао з медом mam_sochi знадобиться паличка ванілі, яку потрібно потомити у молоці.

У какао з корицею від mamo4ki_crimea є ще один несподіваний інгредієнт – гвоздика.

Какао з медом

Какао – джерело магнію, заліза, цинку та калію
Какао – джерело магнію, заліза, цинку та калію

Реклама

Інгредієнти на дві порції на чашки по 140 мл:

  • 1 склянка молока;
  • 1/2 стручка ванілі;
  • 40 г какао тертого;
  • 1 ст. л. меду.

Як приготувати:

  1. У маленьку каструлю налийте молоко і покладіть у нього подрібнений стручок ванілі. На маленькому вогні потоміть приблизно десять хвилин, не доводячи до кипіння.
  2. Процідіть молоко, перелийте назад у каструлю. Додайте терте какао в молоко. Помішуйте, доки какао повністю не розтане.
  3. Додайте мед і подавайте.

Читайте також:

Реклама

Какао з корицею та гвоздикою

Какао з корицею та гвоздикою
Какао з корицею та гвоздикою

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 2 склянки молока;
  • 1 ч. л. кориці;
  • дрібка меленої гвоздики;
  • цукор – за смаком;
  • дрібка солі.

Як приготувати:

  1. Помістіть какао, спеції, цукор та сіль у невелику каструлю.
  2. Залийте молоком і нагрівайте, помішуючи, на середньому вогні, доки напій стане повністю однорідним.
  3. Розлийте по чашках і подавайте.

Читайте також:

Какао з лавандою

Какао з лавандою
Какао з лавандою

Інгредієнти на дві порції:

  • 500 мл молока;
  • 1 ст. л. сушеної кулінарної лаванди;
  • 3 ст. л. какао;
  • цукор, маршмелоу – за смаком.

Як приготувати:

  1. Для лавандового молока в сотейник налийте молоко, засипте лаванду, доведіть до кипіння. Дайте настоятися десять хвилин. Якщо настоювати довше, смак буде гіркуватий.
  2. Процідіть молоко через сито, приберіть лаванду.
  3. Молоко поставте на плиту, додайте какао, цукор, добре все перемішайте, доки на поверхні не з'являться перші бульбашки.
  4. Розлийте по чашках.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти