![Яєчня бовтанка за рецептом Гордона Рамзі](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/618/294/31d/61829431d0062.jpg.webp)
Яєчня бовтанка за рецептом Гордона Рамзі / Фото: Колаж: Сьогодні
За легкістю і соковитістю ця бовтанка може позмагатися зі смаженими яйцями, схожими на хмару, – орсіні. Подавати цю яєчню на тості з хорошого сірого хліба і за бажанням з обсмаженими на олії помідорами.
Як радить сам Гордон Рамзі, бовтанку треба постійно помішувати і влаштовувати для неї перепади температури, тобто періодично ставити на вогонь і прибирати, на всіх етапах приготування.
Яєчня-бовтанка від Гордона Рамзі
Інгредієнти:
- 6 холодних яєць;
- 15 г вершкового масла;
- 1 ч. л. крем-фреш або вершковий сир;
- сіль, перець
- зелена цибуля.
Як приготувати:
- Яйця розбити в сотейник, масло дрібно нарізати і додати до яєць.
- Постійно помішуючи на сильному вогні, потримати 30 секунд, потім на десять секунд прибрати з вогню, продовжуючи помішувати, і знову повернути на вогонь. Повторювати впродовж трьох хвилин.
- Останньої хвилини посолити і поперчити, додати крем-фреш і перемішати.
- Подавати на смаженому сірому хлібі та посипати зеленою цибулею.
Читайте також:
- Яєчня фламенко, салат з помідорами та печерицями та гарбузовий манник – 3 ідеї для сніданку
- Яєчний рулет на сніданок – рецепти з грибами, сиром, зеленою цибулею і морквою
- Яєчня менемен з Туреччини та ліниві фінські млинці – рецепти шкидкого сніданку з усього світу
- Смачніше за яєчню та омлет – 5 рецептів запіканки з яєць