Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 способи заготовити зелень, щоб зберегти її смак та аромат (фото)

Це не лише заморозка. Будь-яку зелень можна засолити та перетворити на густу пасту, соус. Вони можуть зберігатися в холодильнику довше року
Як заготовити зелень на зиму
Як заготовити зелень на зиму

Зараз зелень максимально ароматна та соковита. Якщо ви вже почали готуватись до зими, то зробіть помідори у власному соку з мінімальною кількістю солі, і займіться зеленню.

Зазвичай її сушать і складають у скляні ємності. Краще заморозити її, бажано у вакуумних пакетах.

Реклама

Ще можна засолити та приготувати пасту з укропу – це допоможе зберегти аромат та смак максимально.

Способами заготівель із зелені поділилися на каналі Колекція рецептів.

Заморожування зелені

Заморожувати можна практично всю зелень
Заморожувати можна практично всю зелень

Реклама

Це найпоширеніший спосіб. Багато хто використовують звичайні харчові контейнери. Це зручно, але за кілька місяців заморозки зелень вбере запахи інших продуктів.

Хороший вибір – це вакуумні контейнери. Ще використовують прозорі пластикові пляшки з-під молока. У них широка шийка, зелень легко висипається.

Рецепти компоту з черешні зібрано тут.

Реклама

Соління зелені

Засолений кріп на зиму
Засолений кріп на зиму

Цей спосіб дозволить зберегти колір, смак та аромат впродовж року. А використовувати таку зелень можна для перших страв, рагу, тушкованих страв з м'яса та риби, овочів.

Потрібно взяти 200 грамів кропу та 100 грамів петрушки. Обов'язково обріжте стебла, якщо вони дуже тверді.

Зелень потрібно перемішати з кам'яною сіллю. Солі потрібно утричі менше, ніж зелені. Тобто на 300 грамів зелені 100 грамів солі.

Тепер втрамбуйте заготівлю в сухі банки з кришкою. Згодом зелень пустить сік і осяде. Можна дорізати кріп і петрушку та заповнити ємності.

Паста або соус з кропу

Паста або соус з кропу
Паста або соус з кропу

Ароматна та дуже густа заготівля, чимось схожа на песто. Соус можна подавати до макаронів, використовувати для приготування м'яса, птиці, соусів. Зберігається в холодильнику щонайменше рік.

Потрібно 500 грамів кропу, вимитого і висушеного. Додайте 20 грамів солі, 10 грамів цукру, цедру половини лимона і чайну ложку його соку та 6-8 зубків часнику. Все це заливається 300 грамами соняшникової олії та подрібнються до однорідності в блендері.

Тепер соус можна розливати по сухих банках, не доливаючи доверху. Пасту потрібно залити олією, її шар – не менше одного сантиметра завтовшки. Щільно закрийте кришки та приберіть у холодильник.

Тут читайте, як зробити полуничне варення, схоже на желе. Цей рецепт економить цукор.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти