![Чим можна замінити вершки](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/624/af2/0f2/624af20f2958d.jpg.webp)
Із ситуації тимчасового дефіциту на деякі продукти можна легко вийти. Ми розповідали, як зробити дріжджі на сухофруктах та житньому борошні, тепер – прості рецепти вершків.
Їх можна використовувати в кавових напоях, для безе та для прикраси різної випічки.
Вершки на основі молока та вершкового масла – дорожчий продукт, вершки зі сметани – бюджетний.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
З 500 мілілітрів сметани вийде 300 грамів вершків. Цукор або цукрову пудру під час збивання додавайте за смаком.
Вершки з молока та вершкового масла
Інгредієнти для вершків 33%:
- молоко (будь-якої жирності) – 200 мл;
- вершкове масло (не менше 82%) – 200 г.
Для вершків 20-25%:
- молоко – 200 мл;
- вершкове масло – 130 г.
Для вершків 10-15%:
- молоко – 200 мл;
- вершкове масло – 60 г.
Рецепт дуже смачного песто з буряків дізнаєтесь тут.
Як приготувати:
- Масло нарізати, залити молоком. Розігріти в сотейнику до повного розчинення масла.
- Рідину слід збити міксером 10 хвилин. Перелити та залишити на 8-10 годин у холодильнику.
Вершки зі сметани
- сметана 20% – 500 г;
- цукор або цукрова пудра.
Тут дізнаєтесь, як замісити універсальне дріжджове тісто за 10 хвилин.
Як приготувати:
- Друшляк застелити кількома шарами марлі. Вилити сметану.
- Залишити на одну ніч, щоб стікало. Збити міксером, додаючи цукор або пудру за смаком.