Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Чизкейк із сиру з лимонним пюре – рецепт десерту, який стане вашим фаворитом

Сир для чизкейку потрібно обов'язково перетерти для легкості десерту. А щоб основа чизкейку під час випікання не тріснула, встановіть під ним ємність з водою
Імбирно-лимонний чізкейк
Імбирно-лимонний чізкейк

Сьогодні чизкейків існує багато, чого вартий красень баскський. Їх можна випікати і готувати без випічки, додавати в крем фрукти і ягоди, а в тісто – шоколад або горіхи. У якості основи беруть маскарпоне і рикоту, але для багатьох чизкейк зі звичайного сиру – фаворит серед десертів. Він не тільки смачний, а й доступний. Тільки не варто класти в сир багато есенції або лимонного соку, щоб не перебити його вершковий смак.

Лимонний чизкейк із сиру

Лимонний чизкейк із сиру
Лимонний чизкейк із сиру

Реклама

Інгредієнти

  • 200 мл жирних вершків
  • 200 г сиру
  • 4 яєчних жовтки
  • 1 склянка цукру
  • 2 великих лимони
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 150 г печива
  • 100 г вершкового масла

Спосіб приготування

  1. Розігріти духовку до 180 градусів.
  2. Усі продукти для крему потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Сир, яйця і вершки мають бути кімнатної температури.
  3. Печиво подрібнити в блендері та змішати з розтопленим вершковим маслом. Викласти крихти в роз'ємну форму і щільно утрамбувати ложкою. Випікати пісочну основу близько 10 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці, потім вийняти і остудити. Температуру в духовці зменшити до 160 градусів.
  4. У глибокій мисці з'єднати жовтки, вершки і цукор. Вінчиком довести суміш до однорідного стану. Лимони ретельно вимити і пюрирувати за допомогою блендера разом зі цедрою близько двох хвилин. Змішати вершкову суміш і лимонне пюре. Вмішати сир у лимонно-вершкову суміш, додати кукурудзяний крохмаль, перемішати.
  5. Крем вилити в форму з пісочною основою. Поверхню розрівняти лопаткою.
  6. Поставити форму з чизкейком у глибоке деко (або глибоку форму), в яку налити окріп. Вода має доходити приблизно до середини форми з чизкейком.
  7. Випікати чизкейк близько 60 хвилин.
  8. Готовий чизкейк залишити у вимкненій духовці з відкритими дверцятами приблизно на годину.
  9. Форму з остиглим чизкейком накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч.

І ще 3 рецепти чизкейку без випічки знайдете тут.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти