Імбирно-лимонний чізкейк
Сьогодні чизкейків існує багато, чого вартий красень баскський. Їх можна випікати і готувати без випічки, додавати в крем фрукти і ягоди, а в тісто – шоколад або горіхи. У якості основи беруть маскарпоне і рикоту, але для багатьох чизкейк зі звичайного сиру – фаворит серед десертів. Він не тільки смачний, а й доступний. Тільки не варто класти в сир багато есенції або лимонного соку, щоб не перебити його вершковий смак.
Лимонний чизкейк із сиру
Лимонний чизкейк із сиру
Інгредієнти
- 200 мл жирних вершків
- 200 г сиру
- 4 яєчних жовтки
- 1 склянка цукру
- 2 великих лимони
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 150 г печива
- 100 г вершкового масла
Спосіб приготування
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Усі продукти для крему потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Сир, яйця і вершки мають бути кімнатної температури.
- Печиво подрібнити в блендері та змішати з розтопленим вершковим маслом. Викласти крихти в роз'ємну форму і щільно утрамбувати ложкою. Випікати пісочну основу близько 10 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці, потім вийняти і остудити. Температуру в духовці зменшити до 160 градусів.
- У глибокій мисці з'єднати жовтки, вершки і цукор. Вінчиком довести суміш до однорідного стану. Лимони ретельно вимити і пюрирувати за допомогою блендера разом зі цедрою близько двох хвилин. Змішати вершкову суміш і лимонне пюре. Вмішати сир у лимонно-вершкову суміш, додати кукурудзяний крохмаль, перемішати.
- Крем вилити в форму з пісочною основою. Поверхню розрівняти лопаткою.
- Поставити форму з чизкейком у глибоке деко (або глибоку форму), в яку налити окріп. Вода має доходити приблизно до середини форми з чизкейком.
- Випікати чизкейк близько 60 хвилин.
- Готовий чизкейк залишити у вимкненій духовці з відкритими дверцятами приблизно на годину.
- Форму з остиглим чизкейком накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч.