Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Канелоні з грибами від Джеймі Олівера – рецепт вечері, якої вистачить на 5 персон

Для цього рецепта потрібні каштанові гриби, але їх можна замінити білими або гливами. Смачно буде в будь-якому разі. Для соусу, яким заливаються начинені канелоні, потрібні молоко і сир чедер
Канелоні з грибами
Канелоні з грибами

Цей рецепт буде доречним для тих, хто любить макарони і запіканки з ними. Канелоні – це великі трубочки, які ми звикли фарширувати м'ясом. У сезон грибів варто спробувати відтворити рецепт Джеймі Олівера. В оригіналі він пропонує використовувати каштанові гриби, але є припущення, що ця страва не стане гіршою, наприклад, з гливами або білими грибами. І ще порада від Джеймі Олівера: коли викладатимете канелоні в форму для запікання, під них можна покласти овочі, які не пішли в готування або залежалися в холодильнику.

Канелоні з грибами – рецепт

Інгредієнти

Реклама
  • 2 маленькі цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • 2 цибулі-порею
  • 750 г каштанових грибів, можна замінити білими або гливами
  • 75 г борошна
  • 1 літр знежиреного молока
  • 120 г сиру чедер
  • 250 г канелоні
  • спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Очистіть цибулю і часник, потім подрібніть у блендері.
  3. У сотейнику розігрійте олію та обсмажте нарізану цибулю-порей разом з подрібненими грибами. Кілька штук грибів залиште для прикрашання. Тушкуйте 15 хвилин.
  4. Для соусу налийте 3 столові ложки олії в окрему сковороду і поставте на середній вогонь. Додайте борошно і перемішайте впродовж 2 хвилин. Потім поступово вливайте молоко.
  5. Готувати на повільному вогні 5 хвилин або до загустіння, потім натерти сир і приправити до ідеального стану.
  6. Вилийте третину соусу в деко для запікання. Щойно начинка охолоне достатньо, щоб з нею можна було працювати, розкладіть її по канелоні.
  7. Полити страву соусом, нарізати гриби, що залишилися, дрібними скибочками і прикрасити страву.
  8. Скропити 1 столовою ложкою олії і запікати 45 хвилин або до золотистого кольору.

Тут дізнаєтеся ще один рецепт від Джеймі Олівера – кролика в кисло-солодкому соусі.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти