Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Цепеліни зі свинячим фаршем – рецепт головної страви Литви

Головне – ретельно віджати рідину з тертої картоплі. Щоб цепеліни були гарного білого кольору та не потемніли, додайте в картоплю трохи сік лимона
Цепеліни - рецепт литовської страви
Цепеліни - рецепт литовської страви

Подібних страв за складом та схожим принципом приготування в Литві багато, про картопляні ромбики швільпікай ми писали. Обов'язково спробуйте за можливості.

Цепеліни – це одна з головних страв країни, готуються найчастіше з м'ясним фаршем.

Реклама

Правильні цепеліни роблять з тертої сирої картоплі, з якої потрібно ретельно віджати рідину.

До тертої картоплі потрібно додати трохи картопляного пюре.

Подаються зі смаженим салом і цибулею, обов'язково зі сметаною.

Реклама

Рецепт знайшли на сторінці herringinfurs.blogspot.com. Фудблогерка радить варити цепеліни одразу, щоб вони мали приємний білий колір.

Цепеліни зі свинячим фаршем

Цепеліни зі свинячим фаршем
Цепеліни зі свинячим фаршем

Складові:

Реклама
  • 350 г свинячого фаршу;
  • 1 невелика цибулина;
  • 2,5 кг картоплі;
  • 2 ст. л. (з гіркою) картопляного крохмалю (плюс ще 2 ст. л. для варіння);
  • сіль та мелений чорний перець.

Для подачі:

  • 300 г сала з м'ясними прожилками;
  • сметана.

А тут дізнаєтесь, як у Литві готують борщ з вушками із сушеними грибами.

Як приготувати:

  1. Подрібнити фарш та з'єднати з фаршем. Додати сіль та перець, добре вимісити.
  2. Очистити картоплю. Дві картоплини відварити у підсоленій воді до готовності. Розім'яти у пюре.
  3. Решту картоплі натерти на дрібній тертці. Ретельно віджати від рідини, викласти в марлю. Щоб картопля не темніла, можна додати в неї трохи лимонного соку. Крохмаль треба залишити.
  4. З'єднати терту сиру картоплю, розім'яту варену картоплю, крохмаль з дна миски та додаткові 2 ст. л. крохмалю. Додати сіль за смаком і добре перемішати. Маса має вийти доволі щільною та не вологою.
  5. Викласти хорошу порцію картопляної маси на долоню, сформувати великий овальний корж завтовшки приблизно 2 см.
  6. У центр коржика викласти 2 ст. л. фаршу. Ретельно сформувати цепелін, надаючи йому овальної форми.
  7. Закип'ятити воду у великій каструлі, 2 ст. л. крохмалю змішати з невеликою кількістю холодної води. Додати розведений крохмаль у каструлю з водою.
  8. Зменшити вогонь, акуратно опустити цепеліни (кілька штук), збільшити вогонь та варити 20 хвилин.
  9. У цей час нарізати сало невеликими кубиками або смужками завтовшки приблизно по 1 см.
  10. Обсмажити до рум'яності. У середині процесу посолити.
  11. Подавати цепеліни з підсмажкою та сметаною.

А в Німеччині готують смачні картопляні кльоцки, це не самостійна страва, а, швидше, гарнір. Як їх зробити – дивіться тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти