Кожен другий з нас знає, як треба заварюваити смачний чай, але далеко не всі можуть визначити, якої якості чай ми принесли додому.
Тут потрібні рекомендації фахівців. Їх ми знайшли у teahouse.ua.
Спочатку ознайомимося з ними, а нижче є способи, як перевірити якість чаю в домашніх умовах.
Візуальна перевірка чаю
Має починатися з визначення його кольору. Тобто він має бути рівномірним та відповідати сорту чаю. Зелений: від яскравого до темно-зеленого. Чорний: від темно-коричневого до чорного.
Розмір листя з однієї пачки має бути приблизно однаковим. Жодних черешків, листя іншого кольору та розміру в пачці хорошого чаю не буває.
Понюхайте чай. Запаху цвілі, вогкості, пилу у якісного чаю не може бути.
Поведінка чаю після заварювання, а саме:
Після того, як заварився хороший чорний чай, на поверхні з'явиться піна. Виняток – крупнолистові чаї, на них піна не утворюється.
Колір настою також має відповідати сорту чаю, аромат бути легким, але стійким. Звичайно, це не стосується ароматизованого продукту.
Чотири способи, які допоможуть перевірити якість вершкового масла, читайте тут.
Перевіряємо якість чаю в пакетиках
Присутність барвників у напої можна перевірити за допомогою холодної води. Пакетик потрібно опустити в склянку з холодною водою і залишити на годину-дві.
Якщо вода дуже помітно забарвилася, у чаї є барвник.
Звичайно, він не завдасть шкоди здоров'ю, але на зубах це може позначитися. Якщо ж вода трохи зафарбувалася, то чай можна пити.
Ще один спосіб перевірки – це заварити пакетик чаю в білому посуді. Залийте пакетик окропом і заварюйте, згідно з інструкцією.
Потім чай потрібно перелити та перевірити стінки посуду. Якщо побачите наліт сірого або коричневого кольору – чай тест не пройшов. Після якісного чаю нальоту на чашці не буває.
У цьому матеріялі дізнаєтесь, як перевірити якість меду візуально та на смак.