Добре, ми погодимося, щоб зварити, наприклад, кіноа, а робимо це ми нечасто – потрібно знати, як це зробити. А от з рисом усе максимально зрозуміло та просто.
Але не завжди ми отримуємо розсипчастий гарнір. Часто рис злипається, недоварюється або склеюється.
І щоб не допустити цього, ознайомтеся з цими простими правилами від професіоналів, зібраними на сайті www.express.co.uk.
Щоб рис був розсипчастим, потрібно:
Дуже ретельно його промити. До прозорості води. Робити це не в глибокій мисці, як зазвичай у нас відбувається, а в друшляку.
Після того, як ви переконалися в чистоті рису, його можна залишити на п'ять хвилин стекти, а можна просушити на повільному вогні впродовж однієї хвилини.
Важливими є пропорції, про них ви напевно чули: на одну порцію рису потрібно дві порції води.
Коли почнете варити рис, підсоліть воду. Для кращого смаку можна додати пластівці чилі або трохи куркуми для приємного кольору.
Отже, поставте рис на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього, доки ви не помітите, що рис став збільшуватися в об'ємі. Тепер накрийте кришкою каструлю та готуйте ще 10-15 хвилин.
Дуже смачно, коли добре промитий та обсушений рис відправити на сковороду, де ви розтопили вершкове масло. Вершкового масла не шкодуйте, так буде смачніше.
Отже, обсмажте його дві-три хвилини, потім залийте необхідною кількістю води та готуйте під кришкою.
Тут зібрано сім лайфхаків, які допоможуть правильно зварити квасолю.