Коли картопля тонко натирається і запікається – вона перетворюється на максимально красиву страву. Дуже добре це виходить робити у французів, наприклад, їхню запіканку тартифлет із сиром та беконом.
Цю запіканку ми назвали "Сто шарів" й знайшли на азійському кулінарному каналі Cooking Kun.
Ідеально, якщо буде прямокутна форма, якого вишуканого вигляду та текстури буде страва – видно на фото.
Серед інгредієнтів є картопляне борошно, не потрібно плутати його з крохмалем, це різні речі. Якщо його немає, візьміть половину від цієї кількості звичайного борошна. Або відмовтеся від нього на користь приправ для картоплі.
Картопля "Сто шарів"
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- картопляне борошно – 2 ст. л.;
- сіль, перець, порошок чилі – по 1 ч. л.;
- олія – 2 ст. л.
Як приготувати:
- Картоплю почистити, натерти. Додати всі спеції, олію і ретельно перемішати.
- Форму застелити пергаментом, викласти картоплю, накрити пергаментом і запікати близько однієї години за 220 градусів.
Побачити, якою гарною є ця запіканка, можна нижче.