Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Картопля "Сто шарів" – натирається слайсами, запікається зі спеціями

Назву ми придумали самі, інакше цю красиву запіканку не назвеш. Тонкі картопляні слайси перетворюються на неймовірну, ароматну страву
Картопля "Сто шарів"
Картопля "Сто шарів"

Коли картопля тонко натирається і запікається – вона перетворюється на максимально красиву страву. Дуже добре це виходить робити у французів, наприклад, їхню запіканку тартифлет із сиром та беконом.

Цю запіканку ми назвали "Сто шарів" й знайшли на азійському кулінарному каналі Cooking Kun.

Реклама

Ідеально, якщо буде прямокутна форма, якого вишуканого вигляду та текстури буде страва – видно на фото.

Серед інгредієнтів є картопляне борошно, не потрібно плутати його з крохмалем, це різні речі. Якщо його немає, візьміть половину від цієї кількості звичайного борошна. Або відмовтеся від нього на користь приправ для картоплі.

Картопля "Сто шарів"

Картопля "Сто шарів"
Картопля "Сто шарів"

Реклама

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • картопляне борошно – 2 ст. л.;
  • сіль, перець, порошок чилі – по 1 ч. л.;
  • олія – 2 ст. л.

А в Туреччині запікають чудову та ситну картоплю з ковбасками, називається вона кумпир. Її рецепт знайдете тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. Картоплю почистити, натерти. Додати всі спеції, олію і ретельно перемішати.
  2. Форму застелити пергаментом, викласти картоплю, накрити пергаментом і запікати близько однієї години за 220 градусів.

Побачити, якою гарною є ця запіканка, можна нижче.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти