Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Картопляне пюре стампот – за що його люблять у Нідерландах і рецепт

Це не просто гарнір, це повноцінна страва, особливо популярна в осінньо-зимовий період. Для цього рецепта потрібні бекон і цибуля-порей, для подачі – трохи сиру брі
Картопляне пюре стампот
Картопляне пюре стампот

Голландці вважають це пюре національним надбанням. Його, як і найсмачніше пюре з Ірландії – чамп – складно назвати гарніром. Це справді повноцінна страва.

До картопляного пюре, крім масла та молока, додаються мінімум два інгредієнти. Найчастіше це салатний цикорій, цибуля-порей, броколі, шпинат.

Реклама

Фудблогерка kseffora пропонує приготувати стампот з цибулею-пореєм та беконом. У рецепті є брі, вже з готовим пюре його можна трохи підігріти в духовці.

Стампот з цибулею-пореєм та сиром брі

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі;
  • 100 г брі;
  • 250 г бекону;
  • 200 г цибулі-порею;
  • 150 мл молока;
  • жменя волоських горіхів;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль, перець, спеції.

Як приготувати:

Реклама
  1. Відварити нарізану на кубики картоплю впродовж 15-20 хвилин.
  2. Тим часом обсмажити бекон без олії. За 2 хвилини додати нарізану цибулю і обсмажити до золотавого кольору.
  3. Злити воду з картоплі, потовкти і додати масло, молоко та спеції. Ретельно перемішати.
  4. До цибулі та бекону додати половину волоських горіхів, перемішати та додати до картоплі.
  5. Прикрасити брі, горіхами та подавати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти