Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Мигдальне молоко в домашніх умовах – базовий рецепт і три нові смаки

Для базового рецепта на пів літра молока треба сто грамів мигдалю. А нові смакові відтінки отримуємо за допомогою какао, цедри апельсина, кураги та куркуми
Мигдальне молоко в домашніх умовах
Мигдальне молоко в домашніх умовах / Фото: Getty Images

У домашніх умовах можна різнобічно експериментувати. Наприклад, зробити швидкий кукурудзяний хліб або приготувати пів літра мигдального молока.

Саме на його користь багато хто сьогодні відмовляється від коров'ячого. Мигдальне молоко солодкувате на смак, тому в базовий рецепт потрібно додати дрібку морської солі. Сіль урівноважить непотрібну солодкість.

Реклама

Але на цьому потенціял рослинного молока не закінчується. За допомогою заморожених ягід, меду, куркуми, кураги, какао та цедри апельсина можна отримати мигдальне молоко найнесподіваніших смаків.

Рецепти знайшли на каналі Maria Nevelson.

Як зробити мигдальне молоко – базовий рецепт

Мигдаль треба залити водою і залишити на 6-8 годин
Мигдаль треба залити водою і залишити на 6-8 годин

Реклама

Знадобиться сто грамів мигдалю, пів літра чистої води та дрібка солі, бажано, щоб вона була морською.

Горіхи залийте водою та залиште на 6-8 годин. Потім воду потрібно злити, добре промити горіхи та викласти в чашу блендера.

До горіхів влийте 500 мілілітрів чистої води й додайте щіпку морської солі. Збивайте дві хвилини. Тепер молоко можна процідити через кілька шарів марлі в ємність з кришкою.

Реклама

Отже, у вас вийшло базове мигдалеве молоко, яке можна перетворити на мигдалеве молоко з різними смаками.

Полунично-розмаринове. Для нього потрібно 200 грамів замороженої або свіжої ягоди, чайна ложка кленового сиропу або меду й трохи розмарину.

Усі інгредієнти викладіть у блендер і залийте базовим мигдальним молоком. Збийте до однорідності й перелийте в ємність з кришкою.

Золоте мигдальне молоко. До базового потрібно додати ванілін або краплю ванілі, дві штуки вимитої кураги, зернятко кардамону та половину чайної ложки куркуми. Усе це пробийте в блендері.

Мигдальне молоко апельсин-какао. Для нього потрібні дві столові ложки какао, кориця, мускатний горіх і гвоздика – по дуже маленькій дрібці.

Усе це залийте мигдальним молоком у блендері та додайте по чайній ложці цедри апельсина та меду. Добре пробийте.

Будь-яке мигдальне молоко зберігайте в холодильнику в закритій місткості.

Спробуйте приготувати піту на сковороді, як це зробити – читайте тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти