Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

7 спецій та сушених трав, які необхідні на кухні, та чому

Сушений часник – універсальна спеція, її можна використовувати у всіх стравах, крім салатів зі свіжими овочами. Додайте карі, коли готуєте курку, а копчена паприка надасть стравам нотки диму
7 спецій, які мають бути на кухні
7 спецій, які мають бути на кухні

Уявити навіть на секунду, що на кухні немає спецій і їжа буде хіба що підсолена – складно. Спеції та їхня різноманітність справді творять дива. Найпростіші продукти можуть перетворитися на дуже гідну страву.

Зрозуміло, що йтиметься не про вищезгадану сіль, а також перець, з ними все зрозуміло, це базово. Нижче – ще 7 спецій та сушених трав, які мають бути на вашій кухні.

Реклама

Пластівці червоного перцю

Без червоного перцю в їжі не буде приємної гостроти
Без червоного перцю в їжі не буде приємної гостроти

Ця спеція надає "тепла" будь-якій страві. Головне – це обрати оптимальне дозування перцю. Ним можна посипати домашню піцу, додати в м'ясо або маринад для нього. Гострі соуси не будуть такими без цієї спеції.

Часник сушений

Сушений часник покращить усі страви, крім овочевих салатів
Сушений часник покращить усі страви, крім овочевих салатів

Реклама

По-перше, він заощаджує час. Коли потрібно щось терміново приготувати, можна не турбуватися про очищення та подрібнення часнику. Ця спеція впорається зі своїм завданням.

Його можна додавати скрізь – від борщу та супу до запеченого м'яса та котлет.

Мускатний горіх (цілий)

Мускатний горіх підкреслить смак страв з картоплею
Мускатний горіх підкреслить смак страв з картоплею

Реклама

Він має яскравіший смак, ніж мелений мускатний горіх. Його додають у випічку, каву та какао.

Усі білі соуси будуть набагато смачнішими з цією спецією. Смачно, якщо класти горіх у всі страви, де є багато картоплі – від супів до пюре.

Читайте також:

Лаврове листя

На один літр їжі потрібно 1-2 лаврового листя
На один літр їжі потрібно 1-2 лаврового листя

Навіть якщо ви не практикуєте часте його використання, в наваристому рагу, овочевих або м'ясних, без лаврового листя ніяк.

Важливо не залишати його в готовій страві, щоб не отримати непотрібну гіркоту.

Читайте також:

Сушений базилік

Базилік – базова спеція в італійській кухні
Базилік – базова спеція в італійській кухні

Це базова спеція для італійської кухні. Томатні соуси, супи та піца будуть набагато смачніші із сушеним базиліком.

Копчена паприка

Копчена паприка надасть стравам нотки диму
Копчена паприка надасть стравам нотки диму

Улюблена угорцями спеція. Наваристим супам, рагу, овочам і навіть стравам з яєць паприка надасть не лише гарного відтінку, а й нотки диму.

Читайте також:

Карі

Використовуйте карі, коли готуєте курку
Використовуйте карі, коли готуєте курку

Якщо ви тушкуєте овочі, готуєте бобові (квасоля, нут) або пряний суп – карі обов'язково знадобиться. Ця корисна спеція надає красивий жовтий відтінок їжі.

Класичний варіянт використання карі для багатьох – у тушкованому курячому м'ясі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти