Уявити навіть на секунду, що на кухні немає спецій і їжа буде хіба що підсолена – складно. Спеції та їхня різноманітність справді творять дива. Найпростіші продукти можуть перетворитися на дуже гідну страву.
Зрозуміло, що йтиметься не про вищезгадану сіль, а також перець, з ними все зрозуміло, це базово. Нижче – ще 7 спецій та сушених трав, які мають бути на вашій кухні.
Пластівці червоного перцю
Ця спеція надає "тепла" будь-якій страві. Головне – це обрати оптимальне дозування перцю. Ним можна посипати домашню піцу, додати в м'ясо або маринад для нього. Гострі соуси не будуть такими без цієї спеції.
Часник сушений
По-перше, він заощаджує час. Коли потрібно щось терміново приготувати, можна не турбуватися про очищення та подрібнення часнику. Ця спеція впорається зі своїм завданням.
Його можна додавати скрізь – від борщу та супу до запеченого м'яса та котлет.
Мускатний горіх (цілий)
Він має яскравіший смак, ніж мелений мускатний горіх. Його додають у випічку, каву та какао.
Усі білі соуси будуть набагато смачнішими з цією спецією. Смачно, якщо класти горіх у всі страви, де є багато картоплі – від супів до пюре.
Лаврове листя
Навіть якщо ви не практикуєте часте його використання, в наваристому рагу, овочевих або м'ясних, без лаврового листя ніяк.
Важливо не залишати його в готовій страві, щоб не отримати непотрібну гіркоту.
Сушений базилік
Це базова спеція для італійської кухні. Томатні соуси, супи та піца будуть набагато смачніші із сушеним базиліком.
Копчена паприка
Улюблена угорцями спеція. Наваристим супам, рагу, овочам і навіть стравам з яєць паприка надасть не лише гарного відтінку, а й нотки диму.
Карі
Якщо ви тушкуєте овочі, готуєте бобові (квасоля, нут) або пряний суп – карі обов'язково знадобиться. Ця корисна спеція надає красивий жовтий відтінок їжі.
Класичний варіянт використання карі для багатьох – у тушкованому курячому м'ясі.