Мультиварка. Сьогодні більшість не уявляє свого життя без цієї безвідмовної помічниці. Звичайно, вона не всесильна. Існує мінімум сім продуктів, які за її допомогою не приготуєш.
У мультиварки є свої вимоги. Наприклад, її радять добре прогріти перед стартом процесів та не любить, коли її чаша заповнена продуктами вщент.
Нижче зібрані поради та рекомендації, які зроблять їжу з мультиварки смачнішою.
8 секретів мультиварки
1. Розігрійте мультиварку перед використанням. Як мінімум за 20 хвилин перед тим, як додавати до її чаші продукти. Так ви заощадите час на весь процес.
Водночас, якщо ви новачок у використанні цього гаджета, дотримуйтесь його вказівок.
2. Рівномірно нарізайте овочі. Чи то картопля, морква, цибуля та інше. Це дає абсолютну гарантію, що все приготується однаково.
3. Не заповнюйте чашу вщент. Забагато інгредієнтів уповільнять процес приготування або, що ще гірше, їжа "вистрибуватиме" назовні.
Оптимальне наповнення – три чверті.
4. Тримайте кришку мультиварки закритою під час процесу. Так ви не розгубите аромати майбутньої страви і, звісно, все приготуєте вчасно.
5. Продукти, що готуються довше, мають лежати на дні чаші. Це стосується м'яса, насамперед яловичини, та щільних коренеплодів.
6. Будь-яке м'ясо перед приготуванням має бути кімнатної температури. Наполовину розморожене може втратити соковитість і дасть непотрібну рідину.
Тут знайдете чудовий рецепт для мультиварки – часникового супу з копченостями.
7. Додайте молочні продукти – сметану, йогурт або вершки – наприкінці приготування. Інакше вони згорнуться і перетворяться на сир.
8. Не додавайте свіжу зелень у процесі приготування. По-перше, вона не буде свіжою потім. По-друге, потрібного ефекту від кропу чи петрушки ви не отримаєте. Уся зелень додається під час подачі.
Не готуйте у мультиварці ніжні овочі – зелений горох, квасолю, спаржу. І ніколи не вийде смачним у ній кускус.