Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

8 секретів мультиварки, які зроблять їжу з неї удвічі смачнішою

Усі молочні продукти – йогурт, сметана, вершки – додаються практично наприкінці приготування. Це стосується і свіжої зелені. А на дно чаші потрібно класти продукти, які готуються довше
8 секретів мультиварки
8 секретів мультиварки

Мультиварка. Сьогодні більшість не уявляє свого життя без цієї безвідмовної помічниці. Звичайно, вона не всесильна. Існує мінімум сім продуктів, які за її допомогою не приготуєш.

У мультиварки є свої вимоги. Наприклад, її радять добре прогріти перед стартом процесів та не любить, коли її чаша заповнена продуктами вщент.

Реклама

Нижче зібрані поради та рекомендації, які зроблять їжу з мультиварки смачнішою.

8 секретів мультиварки

Заповнюйте чашу мультиварки на три чверті
Заповнюйте чашу мультиварки на три чверті

1. Розігрійте мультиварку перед використанням. Як мінімум за 20 хвилин перед тим, як додавати до її чаші продукти. Так ви заощадите час на весь процес.

Реклама

Водночас, якщо ви новачок у використанні цього гаджета, дотримуйтесь його вказівок.

2. Рівномірно нарізайте овочі. Чи то картопля, морква, цибуля та інше. Це дає абсолютну гарантію, що все приготується однаково.

3. Не заповнюйте чашу вщент. Забагато інгредієнтів уповільнять процес приготування або, що ще гірше, їжа "вистрибуватиме" назовні.

Реклама

Оптимальне наповнення – три чверті.

4. Тримайте кришку мультиварки закритою під час процесу. Так ви не розгубите аромати майбутньої страви і, звісно, все приготуєте вчасно.

5. Продукти, що готуються довше, мають лежати на дні чаші. Це стосується м'яса, насамперед яловичини, та щільних коренеплодів.

6. Будь-яке м'ясо перед приготуванням має бути кімнатної температури. Наполовину розморожене може втратити соковитість і дасть непотрібну рідину.

Тут знайдете чудовий рецепт для мультиварки – часникового супу з копченостями.

7. Додайте молочні продукти – сметану, йогурт або вершки – наприкінці приготування. Інакше вони згорнуться і перетворяться на сир.

8. Не додавайте свіжу зелень у процесі приготування. По-перше, вона не буде свіжою потім. По-друге, потрібного ефекту від кропу чи петрушки ви не отримаєте. Уся зелень додається під час подачі.

Не готуйте у мультиварці ніжні овочі – зелений горох, квасолю, спаржу. І ніколи не вийде смачним у ній кускус.

За матеріялами Lovefood.com.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти