Для домашніх заготівель, у нашому випадку ковбаси, не обов'язково використовувати натуральну оболонку, харчова плівка підійде цілком. Як зробити ніжні курячі сосиски в рукаві для запікання, ми публікували.
Для цієї ковбаси потрібна свинина середньої жирності, за бажання можна додати трохи яловичини.
Чим ретельніше подрібните м'ясо, тим соковитішою буде ковбаса.
Зберігати ковбасу у плівці можна у холодильнику 5-7 днів або трохи довше в морозилці.
Рецепт з каналу Milenia Кулінарні рецепти.
Домашня ковбаса зі свинини
Інгредієнти:
- 1 кг свинини середньої жирності;
- 500 г яловичини;
- 1 ст. л. сухого часнику;
- 20 г сухого молока;
- 25 г нітритної солі;
- 1 ч. л. цукру;
- по 1/2 ч. л. меленого перцю, мускатного горіха.
Тут дізнаєтеся, як зробити смачну шинку з маринованими огірками, яка буде готова за вісім годин.
Як приготувати:
- М'ясо нарізати тонкими смужками та ретельно подрібнити ножем.
- З'єднати всі спеції та сухе молоко, перемішати. Додати до м'яса. Перемішати фарш.
- Перекласти в ємність і залишити щонайменше на дві години в холодильнику.
- Сформувати ковбасу та щільно загорнути в плівку. Загортати в один бік, щоб утворився кут плівки.
- Ниткою зв'язати кінці плівки та обв'язати по периметру заготовки. Залишити на 25-30 хвилин.
- Запікати за 80-85 градусів до трьох годин, залежно від діаметра ковбаси. Готова ковбаса має бути 70-72 градуси всередині.
- Дати охолонути за кімнатної температури, прибрати в холодильник на кілька годин.