Грибна лазанья
Класична лазанья з м'ясом та болоньєзе – процес дещо кропіткий, страва запікається. Ця, грибна, готується в одній сковороді.
Бешамель робити теж не доведеться – молоко або сметана обсмажуватиметься з цибулею та часником. Якщо хочете красивішу скоринку, відправте лазанью на кілька хвилин у духовку.
Рецепт із сайту Вonappetit.com.
Грибна лазанья
Інгредієнти:
- 300 г грибів;
- цибулина;
- 3 зуб. часнику;
- 2 ст. л. борошна;
- 250 мл молока;
- лимон;;
- сир;
- 50 г кефіру або сметани;
- листи лазаньї, розламані навпіл;
- сіль, перець, спеції.
Рецепт турецької ягли, яка сміливо може змагатися з лазаньєю, дізнаєтесь тут .
Як приготувати:
- У великій глибокій сковороді розігрійте 3 ст. л. олії. Додайте гриби і готуйте, не перемішуючи, 4 хвилини. Приправте сіллю та готуйте, періодично помішуючи, 5-7 хвилин. Викладіть на тарілку і додайте чебрець.
- Обсмажте в цій же сковороді нарізану цибулю та подрібнений часник. Додайте борошно і смажте близько 1 хвилини.
- Додайте молоко, спеції за смаком та 200 мл води, натріть у сковороду трохи цедри лимона. Готуйте 5-7 хвилин.
- Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте сметану або молоко і перемішайте. Листки лазаньї поламайте і викладіть у сковороду третину. Потім – третину грибів. І так далі. Зверху мають бути гриби.
- Накрийте кришкою або фольгою та готуйте 15 хвилин. Перед подачею посипте тертим сиром.