Сьогодні домашній хліб можна зробити у кілька способів. Без вистоювання тіста і з чотирьох інгредієнтів, як ірландський содовий, а є хліб з традиційним процесом приготування.
За рахунок того, що хліб випікається у рукаві, він буде дуже ніжним усередині. І разом з цим у нього буде улюблена нами хрумка скоринка.
Щоб не забити тісто борошном, змастіть руки олією.
Рецепт на каналі Калніна Наталія подивилися і точно відтворили понад 2,5 мільйона осіб.
Домашній хліб
Інгредієнти:
- вода – 400 мл;
- цукор – 1 ч. л.:
- дріжджі свіжі – 25 г (або сухі 11 г);
- сіль – 1,5 ч. л.;
- борошно – 600 г;
- олія – 3 ст. л. та для замісу 2 ст. л.
Як приготувати відомий вовняний хліб – дізнаєтесь тут.
Спосіб приготування:
- Дріжджі розчинити у теплій воді. Залишити на 10-15 хвилин до отримання реакції.
- Додати сіль та олію, перемішати. Додати просіяне борошно і замісити тісто. Спочатку в мисці, потім – на столі руками. Щоб не забити тісто борошном, змастіть руки олією.
- Вимішувати 3-4 хвилини, прибрати під плівку в тепле місце на годину.
- Обім'яти та залишити для другого підйому на 30 хвилин.
- На столі з тіста зробити прямокутник і загорнути в рулет.
- Закріпити краї, перевернути швом донизу і зробити кілька неглибоких надрізів зверху.
- У рукав для запікання покласти заготівлю, зав'язати рукав. Залишити на 15 хвилин.
- Випікати при 180 градусах 50-60 хвилин.
- Витягнути з рукава та накрити рушником.
Як правильно замішувати тісто для цього хліба – дивіться у відео.