За принципом приготування яєць цей сніданок перегукується з турецьким омлетом менемен. Яйця теж мають трохи схопитися, причому жовток залишається рідким.
"Розбиті яйця" схожі на ще одну ранкову, але вже іспанську страву – тортилью де пататас. Для неї також знадобиться картопля.
На сайті cooking.nytimes.com пропонують взяти молоду або стару картоплю. Трапляються рецепти з хамоном, його можна замінити в'яленою ковбасою або будь-якою шинкою.
Іспанські "розбиті яйця"
Інгредієнти:
- 50 г оливкової олії;
- 2 ч. л. копченої паприки;
- пластівці червоного перцю, сіль, перець;
- молода або стара картопля;
- 1 середня цибуля, дрібно нарізана;
- 4 зубчики часнику, дрібно нарізані;
- 4 яйця.
Як приготувати:
- Змішайте оливкову олію, паприку, пластівці червоного перцю, сіль, перець та склянку води. Покладіть картоплю у велику сковороду і залийте сумішшю оливкової олії.
- Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і готуйте на сильному вогні, доки картопля не стане м'якою, від 6 до 9 хвилин. Якщо картопля злипається або стає сухою, додайте ще оливкової олії.
- Викладіть картоплю рівним шаром зрізом униз, потім додайте цибулю і часник. Накрийте кришкою та готуйте від 4 до 6 хвилин.
- Зробіть у картоплі 4 поглиблення та розбийте по яйцю. Приправте сіллю та перцем. Накрийте кришкою і готуйте, доки білки не схопляться, від 4 до 6 хвилин.
- Для подачі акуратно розбийте жовтки ложкою, прикрасьте зеленню.
І ще один іспанський рецепт – курки чиліндрон з болгарським перцем – читайте тут.