Заготівлі на зиму

Котлета по-київськи

Холодний суп

Вечеря за 30 хвилин

Десерт кремніт

Варимо булгур

Як готують курча тапака грузини та які секрети страви приховують

М'ясо можна замаринувати на ніч, а можна на пів години. Щоб курча не підгоріло, на його крилах потрібно обрізати дві перші фаланги
Як приготувати курча тапака
Як приготувати курча тапака

Одне з найкрасивіших і порівняно простих у приготуванні страв грузинської кухні – курча тапака або, як часто його називають, курча табака.

У грузинів є свої секрети для кожної страви, це стосується хачапурі, звісно ж, вони існують і для курчати тапака.

Реклама

Соус для курчати універсальний. У ньому він маринуватиметься, з ним же готова страва подається. У соусі є дуже багато часнику. Ціла голівка. Смачніше буде, коли потовкти його у ступці із сіллю.

Важливо правильно обробити курча. Отже, на крилах потрібно обрізати перші дві фаланги. Не забудьте обрізати шию та гузку. Так обов'язково роблять у Грузії.

І запам'ятаймо, відбивати м'ясо не потрібно, надати тушці пласкості треба лише руками.

Реклама

Обов'язково спробуйте наваристий квасоляний суп шешамаді, він підійде на обід та вечерю.

Рецепт з каналу КУХНЯ З АКЦЕНТОМ.

Курча тапака, грузинський рецепт

Курча тапака, грузинський рецепт
Курча тапака, грузинський рецепт

Реклама

Інгредієнти:

  • курча – по 700 г.

Для маринаду:

  • аджика – 4 ч. л.;
  • голівка часнику;
  • лимон – 1 великий або 2 маленькі.

Як приготувати:

  1. Весь часник подрібнити у ступці з чайною ложкою солі. Додати аджику та сік одного лимона, перемішати.
  2. Додати ложку олії та знову перемішати.
  3. Обробити курча, ретельно обмазати маринадом. Посипати сіллю.
  4. Дуже добре розігріти сковороду з олією. Відправити курча грудкою в сковороду. Поставити тарілку, зверху – вантаж, каструлю з водою. Смажити п'ять хвилин. Перевернути на інший бік.
  5. Знову ретельно обмазати соусом, перевернути та готувати під пресом. Тепер потрібно зменшити вогонь та додати трохи вершкового масла.
  6. Забрати вантаж і знову обмазати соусом. Смажити до готовності вже без пресу.

Побачити всі тонкощі приготування цієї страви можна у відео.

Усі секрети та вдалий рецепт харчо знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Рекомендации segodnya.ua

Далі по темі

Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Який ти сік за знаком зодіаку?
Кавуновий
Кавуновий
Апельсиновий
Апельсиновий
Морквяний
Морквяний
Ананасовий
Ананасовий
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

НацЕфір

Фронт

Головні теми

Погода

Гороскоп

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти