Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як приготувати домашній тирамісу: докладна інструкція

Для маскарпоне потрібні будуть вершки і сік лимона, печиво савоярді краще випікати з режимом конвекції. Просочувати його можна кавою або амарето. Цукрову пудру для крему додавайте до смаку
Як приготувати домашній тирамісу
Як приготувати домашній тирамісу

Тирамісу – це той ідеальний десерт, від якого рідко відмовляються. В тому числі й ті, хто спокійно ставиться до солодкого. Абсолютне та вивірене поєднання розм'якшеного савоярді, повітряного маскарпоне, палітра смаків і запахів, що дає або амарето, або вино марсала, або кава, зробили тирамісу надбанням. Він перший у списку кращих італійських десертів. Так, його можна з'їсти в кав'ярні, але можна зробити інакше – приготувати вдома. Усі деталі цього процесу і важливі нюанси знайдете нижче.

Класичний тирамісу і його особливості

Як запевняють в італійських кав'ярнях, маскарпоне для крему вони беруть тільки свіжий. Саворяді теж не купують, а випікають за старовинним рецептом. Саме завдяки своїй текстурі – пористій і хрусткій, савоярді, як губка, вбирають амарето або міцну каву, якими їх просочують.

Реклама

Часто в ролі просочення виступає солодке вино марсала, його роблять на Сицилії. Як розуміємо, в домашніх умовах маскарпоне можна замінити сиром "Філадельфія", а замість марсали зварити еспресо. Саворяді продаються в магазині.

Але якщо є величезне бажання пройти весь шлях приготування тирамісу, то дізнаємося, як це зробити. Тим паче зрозуміло, що результат вартий усіх зусиль.

Читайте також:

Реклама

Як приготувати маскарпоне

Маскарпоне
Маскарпоне

За своєю консистенцією маскарпоне схожий на густу сметану, але все-таки ніжніше. Потрібно буде літр жирних вершків і сік лимона.

Уже потім, у процесі приготування крему для тирамісу, в маскарпоне можна додати цукрову пудру, знову сік лимона і трохи його цедри. Рівень солодкості крему і цитрусових смакових відтінків ви регулюєте самі.

Реклама

Отже, літр вершків 25% жирності та 3 столових ложки соку лимона – це все, що потрібно для маскарпоне.

Процес приготування:

  1. Вершки довести до кипіння в сотейнику з товстим дном на водяній бані. Щойно вони закиплять, зменшіть вогонь і остудіть їх до 80 градусів. Тут знадобиться харчовий термометр.
  2. Коли вершки охолонуть, додайте сік лимона і знову поставте на водяну баню. Вершки мають нагрітися до 80-85 градусів. На цьому етапі вони досить добре загустіють.
  3. Далі зніміть з вогню майбутній маскарпоне і знову охолодіть до 40 градусів.
  4. Потім маскарпоне треба буде процідити і підвісити в марлі. Він має стікати 6-8 годин.
  5. Тепер загорніть маскарпоне в нову марлю і відправте в холодильник на 8-10 годин.

Якщо помітите в сирі грудочки, то вони обов'язково зникнуть, коли ви збиватимете його для крему з іншими інгредієнтами.

Як приготувати савоярді

Савоярді
Савоярді

Для саворяді однакової форми і довжини потрібен кондитерський мішок. Білки і жовтки для печива збиваються окремо. Причому жовтки потрібно збивати довше.

Щойно тісто буде готове, одразу ж кладіть майбутнє печиво на деко – і в духовку. Воно краще збереже свій об'єм. За бажанням і для хрусткої скоринки можна присипати печиво цукром, але в тирамісу вона зникне, а от свою солодкість залишить. Враховуйте це, якщо не любите надто солодкі десерти.

Читайте також:

Що потрібно для саворяді:

  • Борошно, цукор – по 50 г
  • Білок – 3 шт.
  • Жовток – 2 шт.

Процес приготування:

  1. Збийте білки до піків, додайте 30 г цукру і збивайте до однорідної білкової маси.
  2. Окремо збийте жовтки і 20 г цукру до кремоподібного стану. Введіть жовтки до білкової маси і додайте борошно. Дуже акуратно перемішайте.
  3. Перед випіканням змастіть пергаментний папір вершковим маслом, відсадіть савоярді потрібної вам довжини за допомогою кондитерського мішка.
  4. Випікайте 10-15 хвилин за 200 градусів до золотистого кольору.

Читайте також:

Як приготувати тирамісу

Тирамісу в домашніх умовах
Тирамісу в домашніх умовах

Інгредієнти (розраховуйте за своєю кількістю маскарпоне і савоярді):

  • Маскарпоне – 500 г
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Савоярді – 300 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Еспресо – 350 мл
  • Какао для посипання
  • Амарето – 2 ст. л. (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. У прохолодні вершки поступово додайте цукрову пудру і збивайте до м'яких піків. Введіть маскарпоне кімнатної температури, вимішуючи лопаткою.
  2. У прохолодний еспресо додайте амарето. Савоярді вмочіть у каві і викладіть у форму. Промажте кремом і далі шарами.
  3. Через сито прикрасьте какао. Поставте в холодильник на 3-5 годин. При подачі можна прикрасити м'ятою.

Тут дізнаєтеся, як брауні став шоколадним і його класичний рецепт.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти