Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Класичний французький тост на сніданок – підійде будь-який білий хліб чи булка

Причому хліб чи здоба потрібні не надто м'якими, тобто вчорашніми. Обсмажуються тости на суміші вершкового масла та олії
Французькі тости на сніданок
Французькі тости на сніданок

Сьогодні рецептів французьких тостів сотні, вони подаються у вигляді скибочок або скрученими в трубочки. Та цікаво інше. Як з'ясувалося, ці тости зовсім не французькі.

У середині 18-го століття, в одній із закусочних США, було представлено цікаву подачу звичайного хліба.

Реклама

По-перше, спочатку він був черствим, по-друге, змоченим у яєчно-молочній суміші та підсмаженим. Автором був господар закусочної – Джо Френч, назвав свою вигадку french toast, тобто французький тост.

Судячи з усього, Джо добре куховарив, а от з його письменністю були питання. Він не поставив апостроф у меню, правильно – french's toast.

На сайті www.marthastewart.com пропонують класичний рецепт сніданку. Хліб занурюється на 15-20 хвилин у соусі з яєць та молока, потім обсмажується на суміші олії та вершкового масла.

Реклама

Французький тост на сніданок

Французькі тости із сиропом
Французькі тости із сиропом

Інгредієнти:

  • 6 великих яєць;
  • 250 мл вершків або молока;
  • 2 ст. л. ванільного екстракту або ванільний цукор;
  • 1/2 ч. л. меленої кориці;
  • щіпка меленого мускатного горіха;
  • дрібка солі;
  • 6 скибочок хліба;
  • по 4 ст. л. вершкового масла, олії;
  • мед або кленовий сироп – за бажанням.

Як приготувати:

Реклама
  1. Збийте разом яйця, вершки, ваніль, корицю, мускатний горіх та сіль.
  2. Покладіть хліб у миску, вилийте яєчну суміш на хліб, залиште на десять хвилин. Переверніть хліб та залиште ще на десять хвилин.
  3. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  4. Нагрійте вершкове масло та олію на середньому вогні. Обсмажте хліб до золотавого кольору по дві-три хвилини з кожного боку.
  5. Подавайте з кленовим сиропом або медом.

А тут є рецепт саме французької кухні, випічки бюні. Вони дуже схожі на наш хмиз.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти