Отже, щоб цей торт "Наполеон" був соковитий, тобто просочився напевне, потрібно спекти вушка самостійно.
І коли вони трохи охолонуть, можна приступати до приготування заварного крему. Alina FooDee наполягає, що молоко в яєчну суміш слід вливати дуже гаряче.
А якщо ви пропустили, крем закипів і з'явилися яєчні пластівці, то використайте занурювальний блендер і збийте масу, щоб була однорідна.
Лінивий "Наполеон" за 20 хвилин
Інгредієнти:
- печиво "вушка" – 350-400 г;
- молоко – 600 мл;
- яйце – 2 шт.;
- цукор, борошно – по 3 ст. л.;
- ванільний цукор – 10 г;
- вершкове масло жирністю 82,5% – 100 г.
Як приготувати:
- Для заварного крему дуже ретельно змішати 2 яйця з цукром та борошном, щоб не було грудочок.
- Молоко підігріти, щоб парувало, але не кип'ятити. Частинами додавати гаряче молоко в яєчно-борошняну суміш, постійно перемішуючи. Поставити на вогонь і варити до густого, постійно перемішуючи. Але пильнуйте, щоб не закипіло.
- Крем зняти з вогню, додати в гарячий крем ванільний цукор і вершкове масло, перемішати.
- Форму вистелити харчовою плівкою. Викладати печиво шарами, кожний шар поливати гарячим кремом, доки не закінчиться весь крем.
- Частину печива подрібнити на крихту, посипати зверху. Торт залишити просочуватися в кімнатній температурі, допоки остигне. Потім поставити в холодильник на дві години.
Докладніше про цей "Наполеон" дивіться в ролику від авторки рецепта.
Тут знайдете рецепт ніжного медовика, що готується за 30 хвилин.