Вечеря за півгодини

Крабові палички

Для веганів

Як зберігати інжир

Ідеальный ланч-бокс

Пісочні кільця з арахісом – як спекти улюблений перекус радянських школярів

Нічого незвичайного у складі немає. Потрібно приготувати пісочне тісто, вирізати кільця за допомогою форм або підручних засобів. Арахіс для прикраси має бути сирим, він перед випіканням обсмажується
Пісочні кільця з арахісом
Пісочні кільця з арахісом / Фото: instagram.com/nitysia/

Якщо казати про найпопулярнішу випічку, яка супроводжувала радянські шкільні перерви, то було два фаворити.

Перший – тістечко "Шкільне" з яблучним повидлом. Другий – пісочні кільця, які прикрашалися подрібненим арахісом.

Реклама

Фудблогерка nitysia радить брати сирий арахіс і злегка обсмажити його. За бажанням – з додаванням цукру. Решта інгредієнтів знайдуться на кожній кухні.

Пісочні кільця з арахісом

Інгредієнти:

  • 180 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 400 г борошна;
  • дрібка солі;
  • арахіс несолоний.

Для глазурі:

Реклама
  • 1 жовток;
  • 1 ст. л. молока.

Як приготувати:

  1. Змішати масло з цукром, додати яйця, сіль, розпушувач і перемішати. Додати поступово борошно і замісити тісто. Воно має бути, як м'який пластилін. Прибрати в холодильник на кілька годин.
  2. Арахіс злегка обсмажити, подрібнити.
  3. Розкачати тісто завтовшки 0,5 см. Формочками зробити з тіста кільця. Викласти на застелене пергаментом деко.
  4. З'єднати жовток та молоко, змастити печиво та посипати арахісом.
  5. Випікати за 180 градусів 35-40 хвилин.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Далі по темі

Реклама

TV News

Covid’19

Головні теми

Погода

Гороскоп

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти