Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Пісочні кільця з арахісом – як спекти улюблений перекус радянських школярів

Нічого незвичайного у складі немає. Потрібно приготувати пісочне тісто, вирізати кільця за допомогою форм або підручних засобів. Арахіс для прикраси має бути сирим, він перед випіканням обсмажується
Пісочні кільця з арахісом
Пісочні кільця з арахісом

Якщо казати про найпопулярнішу випічку, яка супроводжувала радянські шкільні перерви, то було два фаворити.

Перший – тістечко "Шкільне" з яблучним повидлом. Другий – пісочні кільця, які прикрашалися подрібненим арахісом.

Реклама

Фудблогерка nitysia радить брати сирий арахіс і злегка обсмажити його. За бажанням – з додаванням цукру. Решта інгредієнтів знайдуться на кожній кухні.

Пісочні кільця з арахісом

Інгредієнти:

  • 180 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 400 г борошна;
  • дрібка солі;
  • арахіс несолоний.

Для глазурі:

Реклама
  • 1 жовток;
  • 1 ст. л. молока.

Як приготувати:

  1. Змішати масло з цукром, додати яйця, сіль, розпушувач і перемішати. Додати поступово борошно і замісити тісто. Воно має бути, як м'який пластилін. Прибрати в холодильник на кілька годин.
  2. Арахіс злегка обсмажити, подрібнити.
  3. Розкачати тісто завтовшки 0,5 см. Формочками зробити з тіста кільця. Викласти на застелене пергаментом деко.
  4. З'єднати жовток та молоко, змастити печиво та посипати арахісом.
  5. Випікати за 180 градусів 35-40 хвилин.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти