У Китаї абсолютно впевнені: найкраще, що може зробити курятину неймовірною, – це соєвий соус та імбир. За цими канонами там готують курку генерала Цо.
У Бразилії ж вважають, що найсмачніше, – це м'ясо курячих стегон, яке потрапляє у ніжне тісто, потім у панірування та обсмажується. Називаються ці золотаві крапельки коксинья, що можна перекласти, як стегно.
Страва відома з 19-го століття, її готували для сина бразильської принцеси Ізабел. Хлопчик був невибагливим до їжі та любив виключно курячі стегна.
А коли їх раптом не виявилося на кухні, винахідлива кухарка взяла залишки курячого м'яса, обсмажила в паніруванні, надавши форму курячого стегна.
Цікаво готується тісто для коксиньї – борошно на повільному вогні заварюється з курячим бульйоном, іноді використовується картопляне пюре.
За кількістю інгредієнтів від kitchen.727go.com має вийти приблизно 25 штук.
Коксинья, рецепт бразильської закуски з курки
Інгредієнти:
- обсмажене куряче м'ясо – 3 склянки;
- оливкова олія – 2 ст. л. + 2 ч. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- вершковий сир або майонез, нарізана цибуля-шалот – по 3 ст. л.;
- петрушка;
- курячий бульйон – 3 склянки;
- борошно – 6 склянок;
- яєчні білки – 8 шт.;
- панірувальні сухарі – 3 склянки;
- сіль, перець.
Як приготувати:
- Цибулю та часник дрібно нарізати.
- У великій сковороді розігріти 2 ст. л. оливкової олії на середньому вогні. Додати подрібнену цибулю. Смажити близько 2 хвилин. Додати часник та смажити ще близько 1 хвилини.
- Подрібнене куряче м'ясо з'єднати з обсмаженою цибулею з часником, сіллю, перцем, майонезом, подрібненою цибулею-шалот та петрушкою.
- У велику каструлю з антипригарним покриттям налити курячий бульйон, додати щіпку солі, 2 ч. л. оливкової олії та розігріти на повільному вогні.
- Коли бульйон стане гарячим, додати просіяне борошно та добре перемішати. Помішувати до отримання однорідного тіста.
- Зняти з вогню, вимішувати приблизно 5 хвилин до отримання м'якого гладкого тіста. Перекласти на присипану борошном робочу поверхню, сформувати кулю і залишити на 10 хвилин.
- Відщипнути тісто, потім сплющити в маленький диск. У центр покласти 1 ст. л. курячої начинки. Защипнути зверху так, щоб вийшов мішечок у формі краплі.
- Злегка збити яєчні білки. В окрему миску насипати хлібні крихти. Акуратно занурити кожну коксинью спочатку в яєчні білки, потім обваляти в сухарях так, щоб вони повністю покрили всю поверхню.
- Обсмажити коксиньї невеликими партіями до золотавого кольору в олії, близько 8 хвилин кожну партію.
- Викласти на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії та подавати гарячими.
І ще один рецепт з куркою, рисом та овочами – гунбао – дуже рекомендуємо відтворити.