Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепти до дня народження – 3 цікаві салати з беконом

Важливо в таких салатах не пересмажити бекон. Рекомендують робити це на сухій сковороді, на середньому вогні та по 30 секунд з кожного боку
Салати з беконом на день народження
Салати з беконом на день народження / Фото: Колаж: Сьогодні

Коли в салатах присутні продукти, що пройшли копчення, варто очікувати особливого смаку. Рецепти салатів до дня народження з копченою ковбасою ми публікували, тепер настав час бекону.

За кількістю інгредієнтів у кожному салаті можна приблизно зрозуміти, на скільки порцій він розрахований.

Реклама

Салат з дор блю та горіхами за рецептом lili_mealsзаправляється соусом на основі діжонської гірчиці, винного оцту та оливкової олії.

У салат з картоплею від a_agatova потрібні перепелині яйця та помідор з огірком.

У салат з пекінською капустою від фудблогерки urbanistka_vl потрібно трохи в'ялених помідорів.

Реклама

Салат з беконом та пекінською капустою

Салат по-мукачевськи
Салат по-мукачевськи

Інгредієнти:

  • пекінська капуста;
  • половина авокадо та червоної цибулі;
  • бекон сирокопчений – 100-150 г;
  • в'ялені помідори (нарізані) – 2 ст. л.

Соус:

Реклама
  • зернова гірчиця, мед, оливкова олія – по 1 ст. л.;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • майонез – 1 ч. л.;
  • сіль, перець.

Спробуйте салати з яловичим язиком, вони смачні та святкові – рецепти тут.

Як приготувати:

  1. Капусту тонко нашаткувати. Викласти в салатник, додати сіль.
  2. Додати очищений і нарізаний скибочками авокадо (збризкати лимоном) і тонко нарізану червону цибулю, посипану сіллю. Додати в'ялені помідори.
  3. Бекон нарізати кубиками та обсмажити. Додати до салату.
  4. Поєднати інгредієнти для соусу, заправити салат.

Салат з беконом та картоплею

Салат з беконом та картоплею
Салат з беконом та картоплею

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • бекон сирокопчений – 150 г;
  • огірок – 2 шт.;
  • помідор, червона цибуля – по 1 шт.;
  • перепелині яйця – 10 шт.;
  • гірчиця – 3 ч. л.;
  • вода – 20 мл;
  • оливкова олія, сіль, зелена цибуля, паприка.

3 яскраві та урочисті салати, де присутня м'якоть апельсина, зібрані тут.

Як приготувати:

  1. Картоплю порізати, додати трохи оливкової олії, сіль, паприку, перемішати. Дати постояти 15 хвилин.
  2. Картоплю запекти впродовж 30 хвилин за 200 градусів.
  3. Для соусу змішати гірчицю, воду та оливкову олію.
  4. Помідори та огірки нарізати невеликими шматочками, варені перепелині яйця нарізати навпіл.
  5. Бекон нарізати та обсмажити на сухій сковороді.
  6. З'єднати всі інгредієнти та заправити соусом. Зверху посипати зеленою цибулею або іншою улюбленою зеленню.

Салат з беконом, дор блю та волоськими горіхами

Салат з беконом, дор блю та волоськими горіхами
Салат з беконом, дор блю та волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • листя салату;
  • бекон сирокопчений – 150 г;
  • волоські горіхи – жменя;
  • дор блю – 50 г;
  • грінки (сухарики) – 30 г;
  • зелена цибуля, сіль, перець.

Заправка:

  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • діжонська гірчиця, винний оцет – по 1 ч. л.

Ще спробуйте салати з мідіями – оригінальні рецепти зібрані тут.

Як приготувати:

  1. Змішати інгредієнти для заправки.
  2. Обсмажити на сухій сковороді бекон по 30 секунд з кожного боку.
  3. Викласти помите та обсушене листя салату, заправити соусом. Додати сіль та перець.
  4. Розкришити дор блю на листя, покласти бекон, злегка подрібнені волоські горіхи та дрібно нарізану зелену цибулю. Зверху прикрасити грінками.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти