Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Салат по-мукачівськи – простий, але святковий рецепт

Як запевняє авторка цього салату – у Мукачеві його їдять охоче, часто й багато. Після того, як салат буде готовий, дайте йому постояти 15-20 хвилин
Салат по-мукачевськи
Салат по-мукачевськи

Продовжуємо знайомитись із закарпатською кухнею. Про святкову закуску – оселедець по-ужгородськи ми розповідали. Обов'язково спробуйте.

Мукачівський салат хоч і не відрізняється якимись особливими та дуже дорогими інгредієнтами, але має сподобатися всім.

Реклама

Щодо оцту, то потрібен шестивідсотковий і лише три ложки майже на кілограм капусти. Наталія Mashika радить брати копчену ковбасу, так смачніше.

Салат по-мукачівськи

Салат по-мукачевськи
Салат по-мукачевськи

Інгредієнти:

Реклама
  • капуста – 900 г;
  • ковбаса – 120-150 г;
  • горошок консервований – 1 банка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • оцет 6% – 3 ст. л. або за смаком;
  • олія – 2 ст. л.;
  • чорний перець;
  • зелень;
  • майонез – 1 ст. л.

Як приготувати:

  1. Капусту тонко натерти або нашаткувати. Посолити, додати цукор та пом'яти руками.
  2. Цибулю нарізати півкільцями. Ковбасу нарізати невеликими брусками.
  3. До капусти додати перець та оцет, перемішати.
  4. Додати ковбасу та цибулю, горошок та майонез. Ретельно перемішати. Дати постояти 15-20 хвилин.

А на сніданок на Закарпатті готують ратоту з бринзи та яєць. Обов'язково спробуйте.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти