Способів приготування однієї з найдавніших страв – плову – існує десятки. У Ташкенті його готують з трьома видами м'яса в гарбузі, цей же рецепт наближений до класичного узбецького плову.
От тільки авторка рецепта LudaEasyCook Позитивна Кухня – обіцяє, що приготуєте ви його за 30 хвилин. Нижче буде відео процесу і на цей плов справді треба пів години.
Щоб рис вийшов розсипчастим, готуйте його на повільному вогні, а коли вода практично випарується, не відкривайте кришку впродовж 5 хвилин, щоб він пропарився.
Узбецький плов за 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г довгозернистого рису;
- 470 мл води;
- 400 г м'яса (баранина, свинина, курка);
- 200 г цибуля ріпчаста;
- 180 г морква;
- 1 головка часнику;
- 3-4 зубчики часнику;
- 3-4 шт. лаврове листя;
- по 1 ч. л. часник, зіра, куркума;
- сіль та перець, пластівці перцю чилі – за смаком.
Тут знайдете рецепт плову з грибами та вершковим соусом. Його можна приготувати на обід і на вечерю, якщо не любите м'ясо.
Як приготувати:
- У глибокій сковороді підігріти 50-60 мл олії. Зубчики часнику розчавити та подрібнити, додати до олії. Злегка обсмажити.
- М'ясо нарізати невеликими шматочками й обсмажити з часником з усіх боків.
- Поки на великому вогні смажиться м'ясо, нарізати цибулю великими кубиками. Моркву натерти або нарізати соломкою.
- Додати цибулю, обсмажити кілька хвилин. Потім – моркву. Зменшити вогонь.
- Налити 150 мл гарячої води. Покласти лаврове листя, усі спеції (спочатку змішати), додати голівку часнику, перемішати. Додати перець та сіль. Накрити кришкою і залишити тушкуватися 10 хвилин. Потім тушкувати ще 10 хвилин без кришки. Періодично м'ясо слід помішувати.
- Добре промити рис. Висипати в каструлю, додати 470 мл води. Коли вода практично випарується, максимально зменшити вогонь та готувати 5 хвилин під закритою кришкою.
- Швидко відкрити кришку каструлі з рисом, перемішати та готувати під кришкою 5 хвилин. Вимкнути вогонь під рисом, накрити рушником.
- До м'яса насипати рис та перемішати.
Як відбувається приготування плову за 30 хвилин – дивіться нижче.