Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Узбецький плов за 30 хвилин – це можливо: рецепт для швидкого обіду

Рис для нього готується окремо, поки зірвак тушкується на сковороді. В оригінальному рецепті використовується баранина. Зі свининою або куркою буде не менш смачно
Плов у казані зі свининою
Плов у казані зі свининою

Способів приготування однієї з найдавніших страв – плову – існує десятки. У Ташкенті його готують з трьома видами м'яса в гарбузі, цей же рецепт наближений до класичного узбецького плову.

От тільки авторка рецепта LudaEasyCook Позитивна Кухня – обіцяє, що приготуєте ви його за 30 хвилин. Нижче буде відео процесу і на цей плов справді треба пів години.

Реклама

Щоб рис вийшов розсипчастим, готуйте його на повільному вогні, а коли вода практично випарується, не відкривайте кришку впродовж 5 хвилин, щоб він пропарився.

Узбецький плов за 30 хвилин

Узбецький плов за 30 хвилин
Узбецький плов за 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г довгозернистого рису;
  • 470 мл води;
  • 400 г м'яса (баранина, свинина, курка);
  • 200 г цибуля ріпчаста;
  • 180 г морква;
  • 1 головка часнику;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3-4 шт. лаврове листя;
  • по 1 ч. л. часник, зіра, куркума;
  • сіль та перець, пластівці перцю чилі – за смаком.

Тут знайдете рецепт плову з грибами та вершковим соусом. Його можна приготувати на обід і на вечерю, якщо не любите м'ясо.

Як приготувати:

  1. У глибокій сковороді підігріти 50-60 мл олії. Зубчики часнику розчавити та подрібнити, додати до олії. Злегка обсмажити.
  2. М'ясо нарізати невеликими шматочками й обсмажити з часником з усіх боків.
  3. Поки на великому вогні смажиться м'ясо, нарізати цибулю великими кубиками. Моркву натерти або нарізати соломкою.
  4. Додати цибулю, обсмажити кілька хвилин. Потім – моркву. Зменшити вогонь.
  5. Налити 150 мл гарячої води. Покласти лаврове листя, усі спеції (спочатку змішати), додати голівку часнику, перемішати. Додати перець та сіль. Накрити кришкою і залишити тушкуватися 10 хвилин. Потім тушкувати ще 10 хвилин без кришки. Періодично м'ясо слід помішувати.
  6. Добре промити рис. Висипати в каструлю, додати 470 мл води. Коли вода практично випарується, максимально зменшити вогонь та готувати 5 хвилин під закритою кришкою.
  7. Швидко відкрити кришку каструлі з рисом, перемішати та готувати під кришкою 5 хвилин. Вимкнути вогонь під рисом, накрити рушником.
  8. До м'яса насипати рис та перемішати.

Як відбувається приготування плову за 30 хвилин – дивіться нижче.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти