Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Смачний розсольник – просто: поради та рекомендації досвідчених кулінарів та господарок

Якщо використовуєте розсіл, його потрібно трохи прокип'ятити, а вже нарізані огірки обдати гарячою водою, щоб вони тримали форму. Перловку для супу варто відварити окремо, щоб розсольник не став синього відтінку
Як приготувати ідеально смачний розсольник
Як приготувати ідеально смачний розсольник

Будь-яка перша страва починається з правильного бульйону. Від нього багато чого залежить. Наваристого та ароматного розсольника це теж стосується.

Наприклад, Євген Клопотенко рекомендує спочатку обсмажити м'ясо перед варінням. А овочі запекти у фользі, якщо хочете готувати розсольник на овочевому бульйоні.

Реклама

Зібрали рекомендації авторитетних представників кулінарного світу та досвідчених господарок в одному матеріалі.

Вони обов'язково допоможуть довести ваш розсольник до досконалості.

Як приготувати справді смачний розсольник

Перед тим, як додати огірки до супу, їх потрібно обдати окропом
Перед тим, як додати огірки до супу, їх потрібно обдати окропом

Реклама

Огірки

Це головний продукт, який вирізняє розсольник від інших супів. І зрозуміло, що від них залежить кінцевий результат.

Неважливо, які вони будуть – з бочки чи банки, важливо, щоб вони були щільними та хрумтіли.

Реклама

Обов'язково спробуйте їх перед використанням, вони не мають бути з дуже різким смаком.

Ще можна обдати огірки уже нарізані окропом – вони краще збережуть форму під час приготування.

Тут зібрано ще 20 лайфхаків, як правильно зварити смачний суп.

Огірковий розсіл

Багато господинь наполегливо рекомендують використовувати його. Причому у пропорції 1:4, тобто четверта частина бульйону – саме розсіл.

Тут важливо не переборщити та додавати його поступово, щоразу пробуючи майбутній розсольник на смак. По дві-три столові ложки – це норма.

Ще одна порада: злегка прокип'ятити розсіл перед додаванням до бульйону. Так можна трохи "вбити" його гострий смак.

Крупа

Класичний рецепт передбачає перловку. Саме вона надає текстури та густоти смаку. Сьогодні багато хто радить спробувати розсольник з вівсяними пластівцями, пшоном, рисом і навіть гречкою. У цьому питанні покладайтеся на свій смак.

Перловку варто варити окремо, а потім додавати до бульйону. Інакше є ризик, що розсольник буде синього відтінку.

Як правильно приготувати кіноа та отримати від нього максимум користі – читайте тут.

Додаткові інгредієнти

Рекомендують не бояться використовувати коренеплоди з їхньою дивовижною здатністю вбирати зайву сіль, якщо розсольник пересолений.

Це ріпа, селера та корінь петрушки.

Відпочинок

Розсольник з тих супів, які стають кращими наступного дня. Тож обов'язково дайте йому відпочити щонайменше 20 хвилин перед тим, як розливати по тарілках.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти