Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як спекти синабони – особливості, правила та рецепт булочок

Першими подібні булочки почали випікати у Швеції, довели до досконалості та поширили по всьому світу пекарі із США. У синабона має бути п'ять завитків та якісна кориця
Синабони
Синабони

Усі булочки у формі завитків або равликів, як кому подобається, беруть свій початок у Швеції. Там у булочки додають, крім кориці, кардамон. І вони не такі солодкі та важкі, як синабони.

Синабони, якими ми знаємо їх тепер, народилися завдяки амбіціям двох пекарів з міста Сієтл, США, батька та сина на прізвище Комен.

Реклама

Вони взяли за основу булочки з корицею, медом та родзинками, які випікали ще у 18 столітті в штаті Північна Кароліна.

Традиційна заливка-глазур для синабонів – вершковий сир. Зустрічаються з горіховою глазур'ю (пекан, арахіс, карамель) та шоколадною.

Головні вимоги – борошно з високим вмістом клейковини, п'ять завитків та дуже якісна кориця.

Реклама

І, звісно, як і для іншої подібної випічки, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Рецепт зі сторінки helga_time.

Синабони

Синабони
Синабони

Реклама

Для тіста:

  • 600 г борошна;
  • 8 г дріжджів сухих;
  • 2 яйця;
  • 140 г цукру;
  • 85 г вершкового масла;
  • 250 мл молока.

Начинка:

  • 25 г кориці;
  • 180 г цукру;
  • 90 г вершкового масла;
  • 5 г солі.

Крем-глазур:

  • 200-220 г вершкового сиру;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 70 г вершкового масла.

Тут знайдете рецепт дуже ніжних йогуртових булочок.

Як приготувати:

  1. Поєднати дріжджі з молоком, дати постояти 10-15 хвилин.
  2. Змішати борошно (частинами), сіль та цукор, влити до них розтоплене масло, яйця та молоко з дріжджами. Вимісити тісто, воно не має бути липким. Залишити в теплому місці для вистоювання на півтори години.
  3. Розкачати в прямокутник завтовшки 1 см, можна тонше.
  4. Промазати розм'якшеним маслом і присипати сумішшю цукру та кориці. З одного боку край тіста залишити без начинки.
  5. Скачати тісто в рулет та нарізати на 14-16 заготівель. Викласти в змащену маслом форму і залишити під рушником на 20-25 хвилин.
  6. Випікати 30 хвилин за 180 градусів, готовність перевіряти шпажкою.
  7. Для крему змішати усі інгредієнти вінчиком. Після випікання змастити гарячі булочки. Спочатку – половиною крему, за 20 хвилин додати весь крем.

Тут дивіться відеорецепт приготування синабонів.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти