Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Пиріг з Сицилії скача рагузана – всередині томатна начинка та сир

Формується у вигляді рулету або конверта з дуже тонкого тіста. Тісту потрібно постояти певний час для підйому
Як приготувати пиріг скача рагузана
Як приготувати пиріг скача рагузана

Це домашній пиріг, родом з міста Рагуза, приготування якого не вимагає особливих зусиль. В Італії багато нескладних пирогів, спробуйте їхній відомий з рисом.

Отже, скача рагузана. Смачна та соковита альтернатива хлібу з багатьма начинками. Можна використовувати шинку й сир, баклажани й томати, квасолю й зелену цибулю з рикотою.

Реклама

Фудблогерка zernograd.com використовує пасату, італійський томатний соус з базиліком, часником та оливковою олією. Але якщо у вас є стиглі ароматні томати, використовуйте їх.

Почніть з замісу тіста. Поки воно піднімається у теплі, буде готова начинка.

Пиріг скача рагузана

Пиріг скача рагузана
Пиріг скача рагузана

Реклама

Складові:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 300 мл води;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 6 г дріжджів;
  • 1 ч. л. солі;
  • оливкова олія.

Начинка:

  • 500 мл пасати;
  • 2-3 шт. помідорів;
  • 300 г цибулі;
  • 3 зуб. часнику;
  • 250 г моцарели;
  • 1 ч. л. цукру;
  • петрушка, чорний перець, оливкова олія.

Як приготувати:

Реклама
  1. Цибулю нарізати півкільцями, часник розчавити ножем. Обсмажити до прозорості цибулю з зубчиками часнику.
  2. Часник прибрати, додати томатний соус та нарізані помідори без шкірки. Тушкувати 25-30 хвилин на невеликому вогні. Приправити, трохи остудити. Додати нарізану петрушку.
  3. Сир натерти або нарізати.
  4. Для тіста просіяти борошно, з'єднати з сіллю, дріжджами. Додати теплу воду частинами.
  5. У середині замісу додати олію. Ретельно вимішувати до гладкості тіста. Накрити й залишити на годину в теплому місці.
  6. Розігріти духовку до 220 градусів.
  7. Тісто розділити на дві частини. Розкачати в коло до 2-3 мм завтовшки, покрити шаром соусу, побризкати оливковою олією і викласти соус. Загорнути в конверт. За бажанням, змащувати соусом щоразу. Проткнути в кількох місцях, щоби пиріг не здувся.
  8. Викласти на застелене деко, випікати 25-30 хвилин.

Подивитись детальніше, як формується скача рагузана можна у відео.

Не пропустіть рецепт італійських багатошарових сендвічів трамецині, чудового перекусу.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти