Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Борщ на півні з галушкою з тельбухів – рецепт теплого спогаду дитинства

Тельбухи, всі без винятку, нарізаються, потім з'єднаються з яйцем і борошном – буде галушка, яка вариться всередині півня
Борщ на домашньому півні - рецепт
Борщ на домашньому півні - рецепт

Про цей борщ не написано в книгах про українську кухню, як про бахмацький у збірнику "Страви та напої в Україні".

Борщ на півні – теплі спогади з дитинства. Так його готувало багато наших бабусь. Готували на бульйоні, в якому варився півень.

Реклама

Важливо – варити півня цілим. Потім він різався, й кожен вибирав свою улюблену частину.

Ми знайшли дуже цікавий борщ, вірніше, його подачу. Всередину півня треба помістити велику галушку.

Замішується вона на подрібнених тельбухах, яйці та борошні. Перед подачею наріжте її на частини та покладіть у кожну тарілку.

Реклама

У рецепті від фудблогерки zernograd.com у борщ додається буряковий квас. Без нього можна обійтись, якщо такого квасу немає.

Конкретна кількість овочів не вказується, все в цьому процесі відбувається за натхненням. Подавайте борщ на півні зі сметаною та зеленню.

Борщ на півні з галушкою з тельбухів

Борщ на півні з галушкою з тельбухів
Борщ на півні з галушкою з тельбухів

Реклама

Інгредієнти:

  • півень;
  • капуста;
  • буряк;
  • морква;
  • квасоля;
  • цибуля;
  • картопля;
  • томатна паста;
  • сало;
  • часник; лаврове листя, сіль, перець.

Для галушки:

  • пшеничне борошно;
  • 1 яйце;
  • потрухи;
  • трохи молока
  • часник, цибуля, сіль, перець – за смаком.

Тут дізнаєтесь, як готують борщ у Литві. Для нього потрібні сушені гриби.

Як приготувати:

  1. Усі тельбухи вимити, дрібно нарізати. Дрібно нарізати сало, цибулю та часник. Борошно просіяти та з'єднати разом. Має бути рідке тісто.
  2. Півня помити, прибрати зайве з кінцівок. Усередину викласти начинку, притиснути або скріпити зубочистками. Варити до готовності м'яса. Відкласти на тарілку.
  3. Квасолю відварити, злити воду. Нарізати картоплю, цибулю, капусту та буряк.
  4. Обсмажити буряк на олії з салом. Окремо обсмажити цибулю та моркву до золотавого кольору. Додати томатну пасту. Готувати до випаровування рідини.
  5. У киплячий бульйон додати квасолю та картоплю. Варити до готовності картоплі. Додати капусту, після закипання додати всю засмажку. Довести до кипіння, вимкнути вогонь.
  6. З півня дістати галушку, нарізати та покласти в кожну тарілку.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти