Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Домашній сир чечил (косичка) з двох інгредієнтів – готується за 30 хвилин

Потрібно виключно домашнє, фермерське молоко. З пастеризованого сиру не вийде. Перед тим, як готувати сир, молоко має постояти добу в холодильнику
Домашній сир чечил
Домашній сир чечил

Кажуть, варто один раз спробувати приготувати сир, більше бігати в магазин по нього не захочеться. Детально про домашню моцарелу та її тонкощі ми писали. Цей матеріял присвячений чечилу, як кажуть у нас – косичці.

Відділення сирної маси відбувається за 10-12 хвилин. Коли сирна маса відокремиться та буде зібрана в грудку, її потрібно, опускаючи в сироватку, розтягувати та витягувати в нитки.

Реклама

Зручніше працювати із сиром, надягнувши звичайні рукавички, а зверху гумові.

Рецепт каналу Appetissimo.

Домашній сир косичка

Домашній сир косичка
Домашній сир косичка

Реклама

Інгредієнти:

  • молоко – 3 л;
  • оцет 9% – 125 мл (залежить від кислотності молока).

Для розсолу:

  • сіль – 200 г;
  • вода – 1 л.

Як приготувати:

Реклама
  1. Підігріти, помішуючи, молоко (перед цим воно має постояти добу в холодильнику) до 40 градусів.
  2. Тонким струмком влити оцет, постійно помішуючи. Готувати ще п'ять хвилин, збираючи лопаткою сирну масу в кулю. Сир перекласти в друшляк.
  3. Сироватку довести до 70 градусів і перелити у велику каструлю. Відірвати шматочок сиру від загальної маси та опустити у сироватку на 20-40 секунд. Якщо сир добре плавиться, тобто розтягується, опустити сирну масу в сироватку та працювати з ним, як з тістом.
  4. Для розсолу сіль розчинити у воді.
  5. Сформувати з маси бублик і витягувати по колу, роблячи його тоншим. На процес треба 10-12 хвилин. Продовжувати витягувати до того часу, коли завтовшки нитки стануть 5-8 мм. Витягування ниток триває близько 10 хвилин.
  6. Занурити сир у холодний розсіл на п'ять-сім хвилин. Закріпити на ручці каструлі та заплести косичку.

Деталі цього простого процесу дивіться у відео нижче.

Тут читайте, як приготувати в домашніх умовах соковиту домашню буженину.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти