Скордалья або скордалія – традиційна грецька закуска або паштет, якщо зручно, з картоплі. Такої консистенції страв у Греції чимало, про пюре з гороху – фаву – ми розповідали.
Готують скордалью на свята та на День незалежності обов'язково.
Подається до смаженої тріски, намащується на свіжий хліб або активно використовується як гарнір.
Особливість, яка перетворює скордалью на щось незвичне, це горіхи та часник у складі. Ще потрібна оливкова олія.
Рецепт зі сторінки zhivivkuuusno.
Скордалья з картоплі
Інгредієнти:
- вода – 3 ст. л.;
- картопля – 2 шт.;
- олія оливкова – 100 мл;
- горіхи волоські – 40 г;
- сіль, перець;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- хліб білий – 100 г;
- часник – 5 зубчиків.
Рецепт красивого картопляного пюре з Нідерландів гюцпот читайте тут.
Як приготувати:
- Хліб замочити у воді. Картоплю відварити у кожушках, натерти на дрібній тертці.
- З'єднати горіхи, лимонний сік та часник, подрібнити за допомогою блендера.
- З'єднати картоплю, горіхи, сіль та перець, подрібнити в блендері.
- Додати 30 мл оливкової олії та ще раз подрібнити. Влити решту олії і добре перебити, за необхідності можна додати трохи води.
Ще один варіянт грецької скордалії дивіться у відео.
Тут знайдете 8 лайфхаків, які піднімуть ваше картопляне пюре на новий рівень.