
Гарбузове печиво
Таке ніжне, що навіть соковите – це якщо вірити газеті The New York Times, у якій опубліковано цей рецепт. Печиво буває з різними доповненнями: з амарето і навіть з лавандою, а от з гарбузовим пюре і меленим імбиром воно стає справді неповторним.
Прикрасити його можна цукром або пудрою – це на ваш розсуд. Гарбузове печиво і без цього цілком самодостатнє.
Гарбузове печиво
Інгредієнти:

- 192 г борошна;
- 2 ч. л. меленого імбиру;
- 1 ½ ч. л. меленої кориці;
- по половині ч. л. меленого мускатного горіха, розпушувача;
- щіпка солі та соди;
- 115 г несолоного вершкового масла кімнатної температури;
- 220 г цукру;
- 1 велике яйце кімнатної температури;
- 170 г гарбузового пюре;
- 1 ч. л. ванільного екстракту.
Як приготувати:
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Вистеліть два дека з бортиками пергаментним папером.
- Змішайте борошно, імбир, корицю, мускатний горіх, розпушувач, соду і сіль.
- Міксером на середньому рівні збийте масло і цукор до утворення піни, приблизно 3 хвилини. Вбийте яйце, додайте гарбузове пюре і ванільний екстракт. Перемішайте.
- Додайте борошняну суміш до гарбузової суміші та збивайте до однорідності.
- Викладіть тісто на деко ложками по 2 столових ложки на відстані одне від одного. За бажанням посипте цукром.
- Випікайте близько 12 хвилин, доки печиво не стане повітряним, а потім застигне.
Читайте також:
- Лимонне печиво з терпко-солодкою глазур'ю – рецепт ароматного доповнення до чаю
- Печиво від Джеймі Олівера – знадобиться білий шоколад, журавлина і пів години часу
- Шортбред – рецепт шотландського печива, що швидко тане в роті
- Легкий рецепт "Дамських поцілунків" – печива, від якого неможливо відірватися
- Альфахорес – аргентинське печиво, що миттєво тане в роті (оригінальний рецепт)