Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як використовувати рідину з консервів – 5 кулінарних рішень

Рідина з-під кукурудзи поліпшить смак овочевих і м'ясних супів, сік з-під білої квасолі використовують при приготуванні безе і додають у різну випічку, а рідина з-під оливок може стати маринадом для риби
Звертайте увагу на термін зберігання консервів
Звертайте увагу на термін зберігання консервів

Консерви, різні, є в кожному холодильнику. Щойно використано вміст бляшанок, рідина відправляється у відро для сміття. Виявляється, у соку з-під білої квасолі, тунця і кукурудзи є друге і дуже цікаве життя. Якщо любите раціонально використовувати продукти і тим самим трохи заощаджувати, ідеї нижче вам сподобаються.

Кукурудза

Сік з-під кукурудзи можна використовувати в супах
Сік з-під кукурудзи можна використовувати в супах

Реклама

Приготували салат – залишився сік. Його можна використовувати в овочевих і не навіть м'ясних (зі свининою) супах. Вода з-під кукурудзи може бути і в основних стравах, до яких ви подаєте крупу. Кілька столових ложок можна додати до м'яса, кілька – до булгуру або сочевиці.

Рибні консерви

На олії з під-тунця смачно смажити морську рибу
На олії з під-тунця смачно смажити морську рибу

Насамперед це стосується тунця. Якщо готувати салату "А-ля Цезар" з тунцем, то ви не тільки можете використовувати рибу, а й сік з-під неї. Треба 3-4 столових ложки збити з 2 столовими ложками лимонного соку, подрібненим зубчиком часнику і майонезом – вийде рибна заправка.

Реклама

Трохи цієї рідини можна використовувати для соусів до пасти, якщо ви подаватимете її з рибою. Є ще один спосіб – використовувати олію з-під тунця під час смаження морської риби або креветок.

Біла квасоля

Сік з-під білої квасолі – замінник яєць у випічці
Сік з-під білої квасолі – замінник яєць у випічці

Експерти кажуть – це прекрасний замінник яєць, який можна використовувати в будь-якій випічці. Адже крохмаль і рослинний білок, який є в квасолі, зв'язують інгредієнти.

Реклама

Навіть для безе рекомендують взяти трохи соку з-під білої квасолі – так десерт буде ароматніше.

Читайте також:

Ананас

Ананасовий сік з консервів можна використовувати для соусів до сирників
Ананасовий сік з консервів можна використовувати для соусів до сирників

Часто ми не виливаємо сік ананаса, його можна випити. А можна використовувати інакше – додавати практично в усі десерти, крім шоколадних. Ще можна приготувати сироп, який стане чудовою прикрасою при подачі млинців, сирників, запіканок.

Потрібно взяти 150 мл ананасового соку, додати 3 столових ложки кукурудзяного крохмалю і проварити на повільному вогні для загустіння.

Також сік можна додавати в коктейлі та готувати ліниву вівсянку. Залийте її соком і залиште на ніч – вранці отримаєте смачну кашу з ананасовим смаком.

Читайте також:

Оливки

В оливках багато корисних жирів
В оливках багато корисних жирів

У рідини, в якій консервуються оливки, є трохи оцту. Її можна використовувати при приготуванні заправок для салатів, у соусах для риби та додавати в усі страви, які прикрашатимуть оливки.

Також можна додавати по кілька столових ложок у маринад для м'яса або риби. Найкраще використовувати рідину з-під зелених оливок, вона має яскравий аромат.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти