Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як приготувати справді класну індичку та журавлинний соус до неї

Ідеально, коли індичка побуде в маринаді хоча б годину. Якщо готуватимете її з начинкою, то частину можна викласти навколо птиці. Для журавлинного соусу, крім сухого імбиру, корці та мускатного горіха, потрібен апельсин
Індичка в духовці на Різдво
Індичка в духовці на Різдво

Для багатьох католицьке Різдво – це смачна птиця у центрі столу. Ми вже розібралися, як приготувати соковитого гусака, тепер настав час індички.

Її м'ясо м'якше, тому є невеликий ризик, що воно вийде сухим, але деякі вимоги існують. Про них є нижче.

Реклама

Індичка за рецептом аnnaskvortsovaначиняється мандаринами, ще фудблогерка рекомендує потримати птицю в сольовому розчині з цукром та спеціями або у своєму улюбленому маринаді.

У журавлинний соус від cookery_chronicles потрібні мускатний горіх, кориця, гвоздика та сухий імбир.

Смачною різдвяна індичка буде, якщо:

  • Потримати її в маринаді щонайменше годину. Найкраще, чим можна змастити індичку – лимонний сік зі спеціями.
  • Приготувати начинку з картоплі, соковитих овочів, чорносливу, яблук, грибів, гречки. Начинку рекомендують класти не лише всередину, а й навколо індички.
  • Перед тим, як відправити запікатись, зробити кілька проколів по поверхні. Це дозволить соку поступово пересуватися тушкою.
  • Кожні 30-40 хвилин поливати її соком. Для великої індички можна приготувати трохи жирного бульйону зі спеціями.

Середня індичка до 6 кг готується близько трьох годин.

Реклама

Читайте також:

Різдвяна індичка з мандаринами

Різдвяна індичка з мандаринами
Різдвяна індичка з мандаринами

Інгредієнти:

Реклама
  • Індичка – 3-4 кг
  • Мандарини – 7-8 шт.
  • Часник – 2-4 шт.
  • Масло вершкове – 150 г
  • Прованські трави – 1 ст. л.
  • Головки часнику – 2 шт.

Як приготувати:

  1. Індичку вийняти з маринаду, промити, обсушити серветками. Обережно, щоб не порвати шкірку, відокремити руками шкіру від тушки.
  2. Розм'якшене масло з'єднати з подрібненим часником і прованськими травами. Розподілити масло під шкірою індички.
  3. Вистелити деко фольгою. Заповнити тушку мандаринами в шкірці та цілими головками часнику. Зашити суворою ниткою. Укласти на лист і загорнути у фольгу.
  4. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку та готувати 40 хвилин. Зменшити температуру до 180 градусів, продовжувати готувати ще 1,5 години.
  5. З майже готової індички прибрати фольгу і продовжувати запікати, доки не з'явиться хрумка скоринка.

Читайте також:

Класичний журавлинний соус

Класичний журавлинний соус
Класичний журавлинний соус

Інгредієнти:

  • Журавлина – 200 г
  • Вода – 100 мл
  • Апельсин – цедра та сік
  • Цукор – 100 г
  • Кориця, мускатний горіх, гвоздика, імбир – по щіпці

Як приготувати:

  1. Журавлину помити. Залити водою, додати цукор та довести до кипіння. Додати цедру апельсина (тільки помаранчеву частину, щоб соус не гірчив), сік та спеції. Закрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин.
  2. Можна збити блендером до однорідності.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти