Грецьке різдвяне м'ясо стифадо
Якщо у США серед основних страв на Різдво курка або шинка, то в Греції з цього приводу готують м'ясо стифадо.
Яловичина тушкується з великою кількістю цибулі-шалот з обов'язковим додаванням винного оцту.
Воно виходить неймовірно ніжним і тане у роті. Зазвичай використовують яловичину або кролика. Подавати стифадо із зеленню петрушки, лавашем та картоплею.
Рецепт взято зі сторінки zav_club_1.
Грецьке різдвяне м'ясо стифадо
Інгредієнти:
- 50 мл оливкової олії;
- 500 г яловичини;
- 250 г цибулі-шалоту;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. винного оцту;
- Кілька гвоздик;
- 1 лаврове листя;
- 400 г помідорів у власному соку;
- Близько 300 мл води;
- Сіль, кориця, бадьян, перець – за смаком.
Як приготувати:
- Розігріти сковороду з оливковою олією. Додати нарізану кубиками яловичину і обсмажити до рум'яності.
- Цибулю очистити і додати в м'ясо, обсмажити все разом. Цибуля зарум'яниться і трохи карамелізується.
- Додати дрібно нарізаний часник, оцет, спеції та томати.
- Додати приблизно 100 мл води, накрити кришкою та тушкувати приблизно 1,5-2 години. Решту води необхідно час від часу доливати.
Читайте також:
- 5 кроків до соковитої різдвяної шинки та її ідеальної глазурі
- Італійське печиво канестрелі – ідеальне на кожен день та на Різдво
- Як запекти соковиту качку на Різдво та рецепт з апельсинами
- Гусак на Різдво та Новий рік – як приготувати, щоб він не був жорстким
- 3 рецепти різдвяної випічки, серед них – апельсинові мадленки