Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Капусняк польський на свинячих ребрах – замінить і першу, і другу страву

Як і у нас, у Польщі такого складу супи люблять. Якщо ваша капуста дуже різка на смак, її бажано добре промити та віджати рідину
Польський капусняк
Польський капусняк

Заради справедливості треба сказати, що варіянтів цього наваристого супу, втім, як і в нас, у Польщі чимало.

Зустрічаються рецепти, де, крім традиційних квашеної капусти та копченостей, додаються сушені лісові гриби.

Реклама

Якщо є такі в наявності, спробуйте використовувати їх і в цьому рецепті.

З особливого – це корінь петрушки та трохи селери, вони цілими варяться в бульйоні, потім забираються. Знову ж таки, ці два інгредієнти на ваш розсуд.

Рецепт знайшли на польському кулінарному сайті Kwestiasmaku.com.

Реклама

Польський капусняк

Як приготувати капусняк
Як приготувати капусняк

Інгредієнти:

  • 500 г свинячих ребер;
  • 100 г копченого сирого бекону;
  • 400 г квашеної капусти;
  • 600 г картоплі;
  • 2 літри холодної води;
  • 1 шт. цибулина, велика морква;
  • корінь петрушки, селера – за бажанням;
  • петрушка, лаврове листя;
  • сіль, перець, духмяний перець, кмин, майоран – за смаком;
  • по 1 ст. л. вершкового масла, борошна.

Рецепт легендарного квасолевого супу Сенату США знайдете тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Ребра промити та нарізати. Покласти у велику каструлю, залити холодною водою, посолити та довести до кипіння. Забирайте піну у процесі. Готуйте близько 40 хвилин.
  2. Очистити моркву, цибулю не чистити, а добре вимити, корінь петрушки та селеру (якщо використовуєте) почистити. Відправити овочі в суп, додати лаврове листя, духмяний перець, накрити кришкою та варити на середньому вогні близько 30 хвилин.
  3. Очистити картоплю та нарізати кубиками. Додати до супу, довести до кипіння, накрити кришкою і варити близько 10 хвилин.
  4. Додати віджату квашену капусту, кмин і майоран і варити близько 20 хвилин. Прибрати цибулю, селеру, корінь петрушки.
  5. Додати перець та сіль за смаком.
  6. Нарізати бекон і обсмажити на вершковому маслі близько 5 хвилин. Додати до супу.
  7. На жирі після бекону обсмажити борошно, влити близько 50-75 мл бульйону з каструлі, перемішати. Вилити до капусняку. Довести до кипіння. Варити 10 хвилин.
  8. Дістати моркву з бульйону, після остигання натерти на великій тертці і знову покласти в суп.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти