Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Кебаб на мангалі – як приготувати, щоб фарш не розвалювався

Перед формуванням фаршу треба відпочити в холодильнику близько години. Холодними мають бути й шампури
Як приготувати кебаб
Як приготувати кебаб

Свої особливі вимоги до приготування також є у хорошого шашлику, але його, грубо кажучи, треба просто нанизати. З кебабом складніше.

Важливо дійти до такої текстури фаршу, щоб він міцно хапався за шампури та не впав у вугілля. На каналі ХЛІБ СІЛЬ докладно розповіли та показали, що для цього зробити.

Реклама

Якщо готуватимете кебаб у духовці, використовуйте шпажки, які попередньо замочуємо у воді.

Щоб кебаб міцно тримався на шампурах, потрібно:

Віджати сік з цибулі. Після того, як ви натрете її або пропустите через м'ясорубку, буде багато рідини. Зайвий сік заважатиме м'ясу міцно триматися на шампурах.

Вимішувати фарш максимально ретельно й робити це руками. Відбивати до появи білкових ниток. Коли м'ясо триматиметься на руці у висячому положенні, його можна відправляти на одну-дві години в холодильник.

Реклама

Перед тим, як формувати кебаб, ще раз відбийте м'ясо. Так ви випустите повітря з фаршу.

Нанизувати кебаб потрібно змоченими у воді руками та на холодні шампури. Не забувайте закруглювати кінці кебабу, щоб вони не обгоріли.

Спеції розтерти в долонях. Коріандр, перець чилі, зіру, чорний перець, хмелі-сунелі не сипте до м'яса, а розітріть, так вони краще функціонуватимуть.

Реклама

Кебаб на мангалі

Кебаб, покроковий рецепт
Кебаб, покроковий рецепт / Фото: Володимир Грисюк

Інгредієнти:

  • свинячий фарш – 1 кг;
  • курячий фарш – 500 г;
  • сало – 200 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • спеції.

Як приготувати:

  1. Цибулю натерти або пропустити через м'ясорубку, віджати сік і з'єднати з фаршем.
  2. Додати перетерті в долонях спеції, вимісити фарш до появи білкових ниток. Прибрати в холодильник на годину.
  3. Формувати кебаб мокрими руками, готувати на сильному жару.

Рецепти маринаду, соусу та шашлику від Євгена Клопотенка дивіться тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти