Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Котлети "Пташине молоко" з ніжною начинкою – дуже смачна та святкова страва

Готуються з курячого філе, для начинки використовуємо варені яйця, твердий сир і трохи зелені. Котлети обсмажуються в густому клярі
Як приготувати котлети "Пташине молоко"
Як приготувати котлети "Пташине молоко"

І ще один рецепт справді святкових котлет. Про те, як їх зробити під соковитою шубою, ми розповідали.

У котлет "Пташине молоко" соковита начинка та ніжний кляр. Щоб начинка вийшла такою, як треба, додайте тепле вершкове масло та подрібнену зелень. Формуються вони у вигляді трикутників.

Реклама

Кляр для котлет має бути за консистенцією, як на оладки. Регулюйте густоту яйцем або борошном відповідно.

Ольга Матвій рекомендує для початку обсмажити одну котлету. Ви зрозумієте, як працювати з кляром, скільки потрібно часу на приготування.

Котлети "Пташине молоко"

Котлети "Пташине молоко"
Котлети "Пташине молоко"

Реклама

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.;
  • панірувальні сухарі – 3-4 ст. л.;
  • молоко – 2-3 ст. л.;
  • яйце;
  • сіль, перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – за смаком.

Кляр:

  • яйця – 2 шт.;
  • розпушувач – 0,5 ч. л.;
  • борошно – 3-4 ст. л.;
  • майонез – 3 ст. л.

Начинка:

Реклама
  • м'яке вершкове масло, сир – по 100;
  • яйця варені – 2 шт.;
  • зелень.

Як приготувати:

  1. Філе, цибулю та часник подрібнити в м'ясорубці. Додати сухарі або добре віджатий хліб. Додати спеції, сіль, перець та перемішати.
  2. Яйця та сир натерти на дрібній тертці. Перемішати з м'яким вершковим маслом і трохи посолити, поперчити. Додати нарізану зелень.
  3. Для кляру збити два яйця, додати майонез та з'єднати. Борошно з'єднати з розпушувачем та змішати з яйцями. Посолити.
  4. Формувати котлети змоченими у воді руками у вигляді трикутника.
  5. Добре вмокнути котлети в кляр і смажити на повільному вогні.

Детальніше про формування котлет "Пташине молоко" дивіться у відео.

Сир можна використовувати і для овочевих котлет, а саме – бурякових. Як їх приготувати, ми докладно писали.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти