Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Круглі пиріжки книші на один укус – рецепт з картопляною начинкою

На один укус, бо правильно їх формувати саме такого розміру. Але це не обов'язково. В Україні їх навчилися пекти завдяки євреям-ашкеназам
Книші з картопляною начинкою
Книші з картопляною начинкою

Пиріжки бувають абсолютно різної форми. Ми розповідали про пиріжки-трубочки з капустою, які готують у Молдові, а круглі книші вміють пекти не тільки у нас, а й у Литві, і у східній Польщі.

Рецепт був запозичений у євреїв-ашкеназів. Вони робили для книшів начинку з гречаної каші з обсмаженою цибулею та шкварками.

Реклама

Сьогодні найпоширеніша начинка – це картопля з обсмаженою цибулею. Її можна або помістити всередину, або виклати між піднятими краями тіста так, щоб начинку було видно.

Тісто у пиріжків тонке, легке. Тож можна спробувати їх із солодкими начинками – сиром та ягодами. Вийде смачно все одно.

Рецепт книшів зі сторінки recepti_olgi.

Реклама

Книші з картопляною начинкою

Книші з картопляною начинкою
Книші з картопляною начинкою

Інгредієнти для тіста:

  • вода – 125 мл;
  • борошно – 400 г;
  • яйця – 2 шт. +1 жовток для змащування;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • олія – 125 мл;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • оцет столовий – 1 ч. л.;

Начинка:

Реклама
  • картопля – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп свіжий, масло вершкове, сіль, перець.

Як спекти комовики – пиріжки з квасолею – дізнаєтесь тут.

Як приготувати:

  1. Змішати теплу воду з олією та оцтом. Окремо збити яйця із сіллю. Влити яйця у воду з олією.
  2. Всипати просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке еластичне тісто.
  3. Картоплю очистити, відварити і подрібнити в пюре, додати дрібно нарізану обсмажену цибулю і дрібно нарізаний кріп, перемішати.
  4. Тісто розкачати в тонкий шар. На 1/3 частині тіста викласти начинку рівним шаром. Скачати рулетом.
  5. Нарізати на "шайби" завширшки 2-3 см. Краї загорнути, защипнути.
  6. Викласти швом вниз, на застелене пергаментом деко.
  7. Змастити жовтком. Випікати 30 хвилин при 180 градусах.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти