Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Поминальна кутя з рису – старовинний рецепт від священиків

Готують її з рису, який після варіння потрібно добре промити в холодній воді. Кожен інгредієнт цієї куті несе у собі важливі сенси
Поминальна кутя
Поминальна кутя

Після поминальної неділі багато хто з нас сяде за стіл у вівторок, 3 травня. Тоді буде Радониця, важливий день, щоб згадати своїх покійних родичів. Крім інших обов'язкових поминальних страв, обов'язково треба приготувати кутю.

Кутю носять до церкви та на поховання рідних, роздають сусідам і всім нужденним. Їсти її потрібно на початку поминального обіду, потім залишають на столі.

Реклама

До поминальної куті заведено подавати сочиво, зазвичай його готують з перетертого маку з додаванням волоських горіхів.

Зерна рису символізують майбутнє воскресіння, а солодкість меду та родзинок – райське блаженство.

Родзинки для куті, як радять на каналі Super Best.su, треба замочити за одну годину перед тим, як вони потраплять до рису.

Реклама

Поминальна кутя

Рисова кутя на поминальні дні
Рисова кутя на поминальні дні

Інгредієнти:

  • рис;
  • мед;
  • родзинки;
  • узвар.

І ще один рецепт куті – з мигдалем та родзинками знайдете тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Рис промити та відварити до готовності. Промити у холодній воді.
  2. Додати родзинки, перемішати.
  3. Влити мед за смаком і знову перемішати.
  4. Влити узвар на смак і знову перемішати. Дати трохи настоятися.

На поминальні дні обов'язково потрібно спекти паску. Рецепт закарпатської з медом читайте тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти