З куті починається, нею і закінчується святкова вечеря. Традиційно її готують із пшениці з медом та узваром. Не менш смачною вона виходить з пропареного рису.
У цьому рецепті мигдаль не залишається цілим, його потрібно розтерти в кашку разом з цукровою пудрою.
Замість цукрової пудри можна використати мед. Також можна додавати сухофрукти, цукати, фрукти та будь-які горіхи на свій смак.
Фудблогерка stadnik_kulinar нагадує про правильні пропорції для рису – дві склянки води на одну склянку крупи.
Кутя з пропареного рису з родзинками та мигдалем
Інгредієнти:⠀
- рис круглий – 1 ск.;
- родзинки – 100 г;
- мигдаль – 100 г;
- цукрова пудра – за смаком.
Як приготувати:
- Перебрати рис і ретельно промити у холодній воді. Помістити в каструлю з товстими стінками, залити водою та увімкнути нагрів. Коли вода почне закипати, рис витрусити на сито і добре обдати холодною водою.
- Зварити рис у звичний спосіб: на склянку крупи дві склянки води, готувати на помірному вогні, постійно помішуючи.
- Перекласти готовий рис у сито.
- Родзинки перебрати від сміття, добре промити і обдати окропом.
- Мигдаль розтерти до однорідної кашки, додавши трохи води та цукрової пудри за смаком.
- Усі інгредієнти з'єднати та ретельно перемішати.
- У готову кутю можна додати олію.